måndag 26 juli 2010

Slutet för Norlin?

Annika Norlin a.k.a. Hello Saferide/Säkert! har spelat in sin sista skiva säger hon till Aftonbladet. Det var ju synd om det nu vore sant men varför i hela friden skulle hon sluta med musiken vid 32 års ålder? Rolling Stones gör sig redo för sin sista världsturné uppger samma tidning. Har vi hört det förut? Samtidigt fyller Charlie Watts 70 år nästa år så det kanske vore mer berättigat i deras fall.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article7516271.ab
Det stod i GP idag att Aqua Limone är på väg tillbaka. Det passar väl bra nu när 1980-talet varit på modet ett längre tag. Dags att damma av 1990-talet också menar jag. Men det är lite underligt att GP inte kan stava rätt till namnet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.415096-vad-hande-med-acqua-limone-trojan-
Snart kommer jag börja blogga igen för nu börjar semestern lida mot sitt slut. Sista veckan nu.

onsdag 7 juli 2010

Ingen festival

Idag skulle Hultsfredsfestivalen ha börjat. Det blev som bekant ingen festival. Jag tycker det är synd. Det måste vara ett hårt slag för kommunen och regionen. De har levt på festivalen under så många år att de börjat ta den för givet, men utblir de stora artisterna kommer inte publiken, så enkelt är det. Jag har varit där tre gånger 1999, 2001 och 2002. Det var år med många stora artister såsom Iggy Pop, Manic Street Preachers, Suede, Hole, Joe Strummer & The Mescaleros, Chemical Brothers, Black Rebel Motorcycle Club, Sonic Youth, Weezer, Outkast, Limp Bizkit (även om de knappast är min favoriter) med flera. I år var programmet inte ens i närheten. Scissor Sisters, Erykah Badu och Empire Of the Sun var de tre största artisterna. Om man tittar på vilka Peace and Love i Borlänge lyckades boka blir det uppenbart att Hultsfredsfestivalen hade halkat hopplöst efter. Eller vad sägs om Jay-Z, Lilly Allen, Patti Smith, Alice in Chains, John Fogerty, Julian Casablancas, Rocky Ericson, Roby, NOFX, Kim Wilde, The Ark och The Hives? Kort sagt det fanns någon för alla och det är en förutsättning när konkurrensen är så stenhård. Det finns ju festivaler överallt (till och med i Borås).
Men jag kan inte låta bli att tycka synd om Hultsfreds kommun och de 5 000 personer som lagt ut över 2000 kronor för en tredagars biljett. De får väl knappast några pengar tillbaka.

tisdag 6 juli 2010

Dålig humor?

Jag är nu klar med golvet och taket. Dags att börja med innerväggarna men först några dagars vila. Det är jobbigt att bygga hus så nu är vi hemma några dagar för att vila upp oss.
Såg en t-shirt idag som jag reagerade över. T-shirten var utformad som en klassisk turné t-shirt med en en mängd orter och datum på ryggen. Det var dock inte orter där ett band hade spelat under en specifik turné utan platser där dödskjutningar ägt rum. Inte heller fanns det något bandnamn på tröjan, istället stod det School Shootings Tour. Frågan är om jag börjar bli gammal för jag tyckte verkligen det var bland sjukaste jag sett. Hur roligt är det med en skolmassaker? Om man går runt med en sådan tröja måste man verkligen vara helknäpp. Rätt eller fel?