tisdag 29 maj 2012

Fel väg

Såg den här lilla notisen (se nedan) och kan inte låta bli att fundera över om det här är vanligare än man kan tro. Igår såg jag nämligen en lastbil som gjorde nästan exakt samma sak här i Göteborg. Föraren körde in på Preem-macken vid Gårda för att tanka men när han skulle köra därifrån insåg han att det inte gick att vända. Det fanns helt enkelt ingen vändplats. Lastbilen var ungefär lika stor som på bilden och hade ett gigantiskt släp. Det hela slutade med att två poliser fick spärra av trafiken så att han kunde backa ut från macken. Något som tog en bra stund. Jag hann både tanka och tvätta min bil under tiden.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14899615.ab
Imorgon åker jag till Danmark med jobbet. Första resan med mina nya kollegor.Vi ska gå på studiebesök och besöka både Carlsbergsbryggeriet och Tivoli.
Läser att Luger lyckats boka Bobby Womack till Way Out West. De har fattat tycke för artister på "B" i år. Blur, Billy Bragg, Black Keys, Ben Howard, Ane Brun m.fl. Många bra artister i vilket fall som helst.
Steve Earles son Justin Townes Earle släppte en ny skiva (hans femte i ordningen) för någon månad sedan. Jag har aldrig lyssnat på honom förut men det här låter riktigt bra. Notera hur Letterman håller vinylen upp och ner i slutet av klippet. Lite småroligt.

 

fredag 25 maj 2012

Sommarvärme


Jag läser att det ska göras en film om Stone Roses spelning på Spike Island 1990. Den ska bli kul att se. Annars njuter jag mest av sommarvärmen. 

Lokala pizzerian har riktat in sig på ett visst klientel på sistone. 
Det är varmt - riktigt varmt. Husen vid Danska vägen där de byggt om vindarna till
lägenheter har fönstren på vid gavel men frågan är om det hjälper. 
Så här kan man ju också köra. Den äldre mannen körde på cykelbanan i minst 50 meter till han kom till rödljuset.
Jag tänkte att nu inser han sitt misstag, men så blev det inte. Han fortsatte rakt ut i vägen istället.

Ny video från Springsteen. Tyvärr inte någon av mina favoriter från nya skivan: 

söndag 20 maj 2012

Ny skiva med Joey Ramone

I veckan släpptes ännu en postum skiva med Joey Ramone. Jag har ärligt talat inte lyssnat mig in mig så noga ännu men den förra, som också den kom efter hans död, var riktigt hygglig. Så här låter i alla fall singeln:


Följer upp med lite bilder från helgen som vi spenderade i stugan. Det var kallt men nu har vi alla fall en fungerande tv så det gick att kolla på CL finalen. Idag kom värmen men då var det dags att åka hem. 

Yrkesfiskarna på västkusten verkar inte ha mycket till övers för EU.
Vår minsting njuter av ett litet glas saft. 
Solen skiner men det var fortfarande skitkallt när den här bilden togs. 

söndag 13 maj 2012

Skönt att slippa få en flaggstång i huvudet

Idag har jag bland annat varit med min familj på Slottskogsvallen för att springa Mini Göteborgsvarvet. I över en timme köade vi för att få delta. Pojkarnas glädje efter att ha gått i mål gjorde det värt hela besväret.  Sedan åkte jag och några vänner till Borås för att se Elfsborg vinna över AIK med ett noll. Det var också härligt att se. Kort sagt en bra dag. Publicerar några bilder från veckan som varit.

Den här flaggstången såg jag ramla ner utanför mitt fönster på jobbet. Man ser inte på bilden hur lång den var men det var inte den lilla varianten kan jag försäkra och den var bara nån meter ifrån att träffa en man i huvudet. Hans reaktion? Han verkade mest intresserad av att hinna med spårvagnen. 
En vägg av kapsyler. 
Jag och min fru på äventyr i Nordstan. 
Läser att Iggy Pops skivbolag vägrar ge ut hans nya album. Musiken är för smal och det kanske man kan förstå men det låter inte helt dåligt för den sakens skull.
http://www.guardian.co.uk/music/2012/may/11/iggy-pop-self-release-new-album?newsfeed=true


onsdag 9 maj 2012

Sevärd Leonard Cohen dokumentär

Det känns skumt att se dessa bilder på en Leonard Cohen som inte ens fyllt 40. Visst är han relativt pigg fortfarande men han närmar sig 80 års dagen med stormsteg och när han efter 1.06 in i filmen börjar reflektera om att man kommer kunna se detta i framtiden blir det nästan overkligt.
http://svtplay.se/t/179059/leonard_cohen_bird_on_a_wire

tisdag 8 maj 2012

Kan allt säljas med reklam?

Ikväll har jag kollat på Morgan Spurlocks film Greatest Movie Ever Sold om reklam och produktplacering. Den var tänkvärd men inte fullt så bra som hans förra film Supersize Me. Det mest intressanta inslaget var när han besökte São Paulo i Braslien där man förbjudit reklam på gator och torg. En storstad utan en reklamskylt - fascinerande! 

Den här såg jag på vägen hem häromdagen. Förmodligen fejkad för dessa tre partier har väl aldrig gått under samma fanor på första maj? Dessutom heter det inte Vänsterpartiet Kommunisterna längre. Frågan är varför någon bemödar sig sprida den här typen av påhittade budskap? 
Man får glädjas åt att Paul Simon ska få Polarpriset och sörja att Adam Yauchs från Beastie Boys gått bort.




fredag 4 maj 2012

Veckans tre bilder

Säg den fågel som inte skulle vilja flytta in här?
Maj månads klämkäcka budskap tilltalar mig inte även om det är sant.

Ny lapp på toaletten på jobbet - men känns det inte som vi har sett den förut?
 Dagens Springsteen - en tolkning av The Weight med the Band för att hylla Levon Helm:
http://www.youtube.com/watch?v=taJKnjOm6wM