måndag 25 juni 2012

Inte bara fotbolls EM

Förutom att kolla på fotbolls EM läser jag just nu Leif GW Perssons självbiografi. Han berättar om sin knäppa mamma, snälla pappa, klasskamp och sitt jobb, men ytterst lite om sina barn. En händelse har mer än något annat präglat hans liv, nämligen den sk. Geijeraffären. Journalisten Peter Bratt på DN ringde i början av 1970-talet upp Persson och frågade om ett PM rörande fd justieministern Lennart Geijer. I texten stod det att Geijer mer eller mindre regelbundet gick till prostituerade i Stockholms innerstad. Persson valde att bekräfta att det fanns ett sådant PM (väl medveten om meddelarfriheten). Det tog emellertid inte lång tid förrän han blev uthängd som Bratts enda källa och jagad av varenda journalist i landet. Han blev av med jobbet och funderade till och med att ta livet av sig. Denna episod av hans liv upptar flera kapitel av boken och det är kanske inte så konstigt. Händelsen fick honom att skriva boken Grisfesten och starta en helt ny karriär. För en utomstående var det kanske (åtminstone så här i efterhand) det bästa som kunde hända honom. Hur som helst. Boken är lättläst och underhållande. Jag kan varmt rekommendera den.

The Hives är aktuella med sin nya skiva Lex Hives. I "nya" Café berättar de om de senaste årens bråk med Tambourine Studios i Malmö. En artistbolag som förskingrat åtskilliga miljoner från Timbuktu, Europe, The Cardigans, The Ark och The Hives. Mer lär skrivas om detta till hösten då hela härvan ska upp i tingsrätten. Tvisten verkar av intervjun att döma vara det främsta skälet till att det tagit fem år att komma med uppföljaren till The Black and white album.

tisdag 19 juni 2012

Givmildhet

Här finns det sannerligen ett företag som tänker på sina anställda...
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.981878-foretag-delar-ut-miljoner-till-anstallda
Kanske något för Ingvar Kamprad och Stefan Persson att fundera över? Men de verkar tycka det är så mycket roligare att samla på hög. Den som har mest när han dör vinner.

fredag 15 juni 2012

måndag 11 juni 2012

Tråkig premiär

Har precis kollat Sveriges första i match i EM och måste faktiskt säga att den här förlusten kändes lite väntad. Hur mycket hjärtat än klappar för Sverige har jag haft mina tvivel. Vi har inte det där kompletta laget som kan lyckas i ett stort mästerskap. På jobbet spelar vi Aftonbladets drömelva. Vi är 35 personer och alla har lagt en hundring. De fyra bästa deltagarna får dela på potten. Jag har inga svenska spelare med i min laguppställning... Däremot tre tyskar och tre italienare. Just nu ligger jag 7:a.
På torsdag åker jag till Sthlm för att se Tom Petty i Globen. Det kan bli hur bra som helst.

onsdag 6 juni 2012

Fler Danmarksbilder

Här kommer ytterligare några bilder från Danmark. 
Den här är tagen på DTU -Danska tekniska universitet - det är imponerande att man kan bygga så
här. All den här ytan som egentligen inte används till  någoting. 
För att inte tala om dessa ändlöst långa parkeringsplatser med plats för
mer än 6 000 bilar. Jag skulle inte vilja vara ansvarig för att klippa häckarna.
Så här ser det ut i biblioteket - de har hängt upp ett flygplan. Lite på skoj sådär.
Carlbergs bryggeri igen. Gillade det här huset med elefanterna. Statyer på ägaren
(Carl) och hans fru ser vi i öppningen näst längst upp till vänster.
De har sparat på en och annan flaska...

Avslutar med en skön låt - tyvärr finns det ingen video men vilket intro! 

måndag 4 juni 2012

Bilder från Danmark

Jag har inte bloggat på ett tag. Istället har jag varit i Danmark där vi bland annat...
Besökte Carlsbergs bryggeri 
Tivoli och Bonbon land - den här provade jag inte på men väl en massa andra åkattraktioner.
På en herrgård med den här allén bodde vi två nätter.
Vi besökte även Lousiana som var lika trevligt som vanligt.