söndag 29 juli 2012

Det blir inte bättre


Igår fyllde jag 34 år och firade detta med att se Springsteen på Ullevi. Jag har sett honom 6 ggr förut men det här var nog det bästa hitills. Den lille killen som fick sjunga refrängen i Waitin on a sunny day, Allsången på The River, gitarrsolot på It´s hard to be saint in the city, saxofonen i Jungleland. Det var så många magiska ögonblick att jag är beredd att hålla med kvällstidningarna. Det var en oförglömlig kväll helt enkelt! 



torsdag 19 juli 2012

Sommarbilder

Rolling Stones släppte ett foto (!) för att fira deras första spelning för 50 år sedan. En singel hade varit mer passande men det kanske inte kommer spela in ngt mer. De har faktiskt inte spelat offentligt tillsammans sedan 2007. Å andra sidan sa man att det nog är sista turnen 1982... De andra bilderna tog jag i veckan. Bilen var i fint skick - som ny.

fredag 13 juli 2012

Huset växer...

Hemma i stan några dagar för att fixa lite grejer. Kan konstatera att de lyckats bygga två våningar till på huset nedanför oss. 
Idag firar Rolling Stones 50 år som band. Imponerande förstås men samtidigt känns det som om Mick och Keith och de andra har ganska lite att göra med de unga killar som 1962 spelade på The Marquee Club i London. Eller vad säger ni?


söndag 1 juli 2012

Pearl Jam på väg till Globen

Spanien vann igen och ingen var väl kanske förvånad över detta men på vilket sätt! Italien hade ju ingenting att sätta emot. Nu blir det två års väntan på nästa stora turnering - VM i Brasilien 2014. 
Cameron Crowes dokumentär om Pearl Jam som visades i SVT igår var mycket sevärd. Crowe har gjort en och annan dokumentär förut men är mest känd för musikfilmerna Singles och Almost Famous. Den senare kom 2000 och handlar om en ung kille som vill bli rockjournalist och får följa med ett fiktivt rockband på deras USA turné. Kolla in den om ni inte sett den. Dokumentären om Pearl Jam handlade till stora delar om hur gruppen kämpat för att behålla sin identitet och inte ställa upp på alla dumheter som skivbolag, journalister, konsertarrangörer och andra hittar på. På så vis har de mot alla odds lyckats överleva i mer än 20 års tid. Nu har i för sig såväl Soundgarden som Alice in chains återförenats men Pearl Jam är det enda av de så kallade grungebanden som hållit i ihop i alla år. Skivorna säljer kanske inte lika bra som förr men de lyckas ständigt producera bra låtar. Den 7/7 spelar de i Globen. Jag hade mer än gärna varit där. Förra gången de spelade i Sverige var 2000, då hade jag biljetter men låg sjuk med feber och kunde inte gå. Dagen efter spelade de i Roskilde och 9 personer klämdes ihjäl. I dokumentären berättar bandet själva att detta är den värsta händelsen de varit med om. De har inte återvänt till Europa förrän nu i sommar.
Jag har semester men ska försöka att åtminstone lägga ut lite bilder när andan faller på. Glad sommar!