onsdag 29 augusti 2012

Lundell bråkar med Simrishamns kommun

http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/article1680695/Ulf-Lundells-brev.html
Visst har han rätt men han hade vunnit på att korta ner sina insändare en smula. Skala av lite, inte vara så långrandig utan bara koncentrera sig på kärnbudskapet. Ungefär på samma sätt borde han tänka när han skriver sina tegelstensromaner. Han är ju en bra författare egentligen men det är för mycket ord. Jag orkar inte med alltsammans och jag är inte ensam. I det här fallet är det inte så mycket att orda om. Man får inte bygga något utan bygglov och det hör inte till vanligheterna att man ger ett tillstånd till ett svartbygge i efterhand. Länsstyrelsen lär gå på herr Lundells linje.

The Killers släpper ny skiva

Den 18/9 släpper The Killers sitt nya album Battle Born. En högtidsdag! Här är deras nya singel Runaways:


måndag 27 augusti 2012

Ny Dylan låt från nya skivan Tempest

Idag kan man för första gången lyssna till Duquesne whistle från Bob Dylans 35:e (!) studioskiva Tempest. Jag var tvungen att slå upp vad Duquesne vad för något. Det är visst en ort i staten Pennsylvania som stoltserar med ett universitet och 10 000 studenter. Låten är väl ok men knappast något som får mig att dansa eller vad tycker ni? Klicka på länken.
http://www.npr.org/blogs/allsongs/2012/08/27/160015988/song-premiere-bob-dylan-duquesne-whistle
Jag tycker det bästa Dylan har släppt under 2000-talet är singeln Things Have Changed (från filmen Wonder Boys) från 2000 och Modern Times från 2006, även om det fanns några sköna låtar även på Love and theft och Together Through Life. Julskivan som kom häromåret var dock en bagatell.

Musiken till den här minst sagt skumma videon är låten Beyond Here Lies Nothin' hämtad från Love and theft från 2009.



Skickar också med en ny video från The Hives som hade premiär igår:


onsdag 22 augusti 2012

Veckans nyheter

Ry Cooder har i dagarna släppt en skiva med anledning av det kommande presidentvalet i USA. Skivan heter Election Special och för er som undrar. Nej, han är inte republikan han heller. Eller vad sägs om låtar som Mutt Romney Blues, The Wall Street Part of Town och Guantamo.
Jag läste förresten för några år sedan en intervju med Cooder där han var besviken på att Keith Richards kopierade hela hans sätt att spela gitarr utan att ge honom någon cred för det. I Richards självbiografi är han dock noga med att poängtera att Cooder på ett avgörande sätt förändrade hans spelstil så nu kanske han kan lägga det bakom sig.



Antingen lagar man bordet eller också skriver man en lapp om att det är sönder...
Värnamo Nyheter är verkligen en lokaltidning...
En ny version av den gamla "What´s the sound of one hand clapping"

torsdag 16 augusti 2012

Nationalteatern på Götaplatsen

Det är kulturkalas i Gbg. Jag vill tycka om fenomenet men har uppriktigt sagt lite svårt att förstå tjusningen. Visst det brukar bjudas på en och annan bra konsert men för de 25-30 miljoner det kostar borde man få ut mer. För mig är kulturkalaset flottig langos, ett fullständigt oöverskådligt program, trafikkaos och en massa tonåringar som driver runt på stan. Fast det ska villigt erkännas jag har aldrig haft tid att sätta mig in i alla aktiviteter. Det blir mest att jag ögnar igenom programmet för att se om det kommer nån bra artist. Vilket brukar resultera att jag ser en eller två konserter varje år så jag borde kanske inte vara otacksam egentligen. 
Hur som helst igår cyklade jag iväg och kollade på Nationalteatern på Götaplatsen. Det var rätt bra. Mattias Hellberg (personlig favorit från duon Hederos & Hellberg mm) sköter sedan några år tillbaka det mesta av sången och det gör han riktigt bra. Gruppen är dessutom riktigt samspelta, Ulf Dageby, Nikke Ström och Håkan Nyberg har ju hållit igång sedan 1970-talet. Samtidigt går det inte att komma ifrån två saker. 
1. Gruppen har i stort sett inte gett ut någon ny musik sedan Rövarkungens ö 1980. Det är 32 år sedan. The "World's Greatest Rock and Roll Band" Rolling Stones turnerar ju också i stort sett bara med gamla låtar men har ändå med jämna mellanrum gett ut nya skivor. 
2. Gruppen omgärdas av en drogromantik som drar en del skumt folk. Gravt alkoholiserade personer som tagit gruppen på orden om att Livet borde vara en fest. Flertalet av dem var dessutom gårdagen till ära riktigt överförfriskade när de skrålade med i Kolla kolla, Jack the Ripper och Bången trålar. 

Taskig bild men bra röj
Den i mitt tycke snyggaste bilmodellen som finns
En Ford Mustang från 1964 såg jag häromdagen
Jag har köpt en cykel i veckan. Det var rea på Sportson
så nu ska jag börja cykla till jobbet. Känns som en bra idé nu i augusti
frågan är hur det känns i november? 
Nya skivor på gång med såväl Ulf Lundell och Bob Dylan i höst. Återstår att se om de kan leverera något av intresse. De har båda varit lite ojämna på senare år tycker jag.



tisdag 14 augusti 2012

Ny låt?

Ed Sheerans fans trodde Wish you were here var en ny sång. Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite lustigt samtidigt vet jag själv inte vem Ed Sheerans är så man kanske inte ska kasta sten.
http://www.gigwise.com/news/75410/ed-sheeran-fans-mistake-pink-floyd-hit-for-new-song

söndag 12 augusti 2012

Bilder från Way Out West

Det är verkligen imponerande att se hur Luger lyckats etablera WoW som Sveriges eller kanske till och med Nordens mest populära musikfestival. Men med facit i hand måste jag ändå säga att det i mitt tycke varit bättre artister de andra åren, fast Kraftwerk spelningen är förstås ett minne för livet.


Vädret kunde knappast varit bättre under lördagen
Den klassiska Way Out West skylten hade fått färg i år. Eller ja, det kanske den
hade förra året också men då var inte jag där. 
Laleh var så där underbart sprallig som bara hon kan vara. 
Festivalens höjdpunkt enligt mitt tycke. Tyvärr lyckades jag inte ta några som helst bilder som  kan förmedla vilken upplevelse det var att se denna 3D show. Fanstastiskt häftigt emellanåt även om kanske inte musiken är det jag brukar lyssna på i vanliga fall.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/article15248597.ab

fredag 10 augusti 2012

Neil Youngs bästa skivor

Nu när Way Out West pågår som bäst kan det vara värt att påminna om den i mitt tycke bästa spelningen hitills i Slottskogen. Nämligen när Neil Young spelade 2008. Här kan man läsa om vilka Rolling Stone magazines läsare tycker är hans bästa skivor:
http://www.rollingstone.com/music/pictures/readers-poll-the-best-neil-young-albums-of-all-time-20120808
I stort sett alla mina favoriter finns med men jag saknar Chrome Dreams II och Le Noise på listan.
Jag ska besöka Way Out West imorgon och återkommer med uppdateringar om detta.

torsdag 9 augusti 2012

Alice Cooper på Liseberg

Jag cyklade ner och såg Alice Cooper igår efter handbollen. Det var sjukt mycket folk på plats. Särskilt med tanke på att Barcelona och Manchester United spelade på Ullevi. Halva stan var där och den andra halvan på Liseberg. Minst 22 000 enligt GP. Jag har aldrig sett den gamle skräckrockaren förut men det var en rätt underhållande upplevelse. Han spelade i stort sett alla sina gamla hits såsom I´m Eighteen, No More Mr Nice Guy, School´s Out och Poison. Saknade dock He´s Back (The man behind the mask). Mitt mest bestående intryck från konserten var att han faktiskt hade med sig ett riktigt hyggligt band. Sedan var det uppenbart att han knappast har Springsteens eller Mick Jaggers energi på scen. Man inser verkligen hur unika dessa artister är med sin vitalitet och energi. Cooper agerade mer som man kan förvänta sig av en 64 årig farbror. Han hade med sig en massa rekvisita upp scen. Det var en docka som han skakade runt med, en giljotin, en orm, marackas, en krycka, ett frankesteinliknande monster samt lite annat gott och blandat. Påminde inte så lite om Carl Einar Häckner i sina stunder och det var ju ganska passande med tanke på att han nu stod på samma scen. Förresten borde Liseberg verkligen bygga om området framför stora scenen. Hälften av av publiken ser ju ingenting eftersom det är jättelik fontän i mitten av publikområdet. Om man ska dra dit stora artister krävs det ju faktiskt lite proffsigare inramning.
Kritikterna är inte helt eniga om hur bra spelningen var. Jag hade nog placerat mig någonstans emellan de båda ytterligheterna och gett en trea i betyg.


tisdag 7 augusti 2012

Dags att starta upp...

bloggen efter sommaren. Imorgon kommer Alice Cooper till Liseberg. Det kanske man skulle cykla iväg och lyssna på?