torsdag 27 september 2012

Bokmässan

Idag har jag varit på bokmässan och bland annat sett Martin Schibbye och Johan Persson. De verkade vara i fin form. Bokmässan påminner nog lite om ett etiopiskt fängelse. Förutom att man är där frivilligt då förstås.

onsdag 26 september 2012

Rapport från en tjockis

De stora luncherna på mitt jobb har gjort mig till en tjockis. Jag jobbar på en inte helt okänd teknisk högskola och luncherna är anpassade för studenterna. Unga killar i tjugoårsåldern som kan äta stora berg med mat utan att gå upp ett hekto. Jag ser hur de brukar plocka till sig en fyra-fem brödbitar och två stora glas läsk till på köpet också. Och, nej om ni undrar, man får inte ta maten själv. Den slevas upp på tallriken av personalen. Jag har gått upp fyra kilo och har nu svårt att komma i min byxor. Försöker råda bot på alltsammans med att cykla till och från jobbet men det vet i fan om det hjälper. Du behöver inte äta upp allt säger min fru. Ligger en del i det, samtidigt har jag svårt att lämna mat. Kort sagt ett riktigt i-lands problem.

Förresten verkar det som om antalet läsare av den här bloggen bara sjunker. Det är snart bara Hans som läser längre. Det syns tydligt i statistiken. Det är mitt eget fel förstås. Jag orkar inte gå in och kommentera andras sidor eller länka till nyhetssidor från Aftonbladet och då får man inga läsare. Det är ett givande och tagande på internet.

Världens bästa John Cale är på gång med en ny skiva igen. Han är vansinnigt produktiv och blir av någon anledning bara bättre med åren. Han fyllde 70 år i våras. Jag köpte för övrigt en samlingsskiva med titeln John Cale Conflict & Catalysis i förra veckan som innehöll låtar från olika artister han producerat genom åren. Den är grym. Eller vad sägs om The Stooges, Nico, The Velvet Underground, Patti Smith, Happy Mondays eller nya favoriter som Ventilator? Kolla upp dem om ni inte hört dem förut.

Här är någon form av introduktion till nya skivan. Jag fattar inte riktigt grejen men det spelar mindre roll. Han är ändå cool ändå.



Låten som spelas ovan finns det ingen riktig video till men den låter i alla fall så här:



söndag 23 september 2012

Födelsedagshelg

Igår fyllde min lillasyster 30 år. Det kändes stort på något vis. Hon hade hyrt en stor festlokal och bjudit in massor av folk och det var en bra uppslutning med mindre än en veckas varsel. Hon lever i nuet min syster.
Idag fyllde Bruce Springsteen 63 år. Han lär ha stått på scen i Rutherford New Jersey till klockan två igår natt för att fira detta faktum. Turnén som påbörjades 9 mars i år och var här i början av juli håller fortfarande på. Just nu reser de runt i hela USA och ska fortsätta med det till och med december. Hörde ni förresten vad Little Steven sa när en svensk journalist frågade vad han tyckte om att Soundtrack of Our Lives skulle splittras? "You just don´t break up a band. This is not fucking marriage! You stay together."
Det har släppts gott om skivor de senaste två veckorna. Danko Jones, The Killers, Bob Dylan, Mark Knopfler, ZZ Top och Timo Räisänen. Bortsett från Dylan (som blivit hyllad av i stort sett alla) har de andra fått blandad kritik. Jag har inte lyssnat in mig på allt men tycker till exempel att denna nya singeln från Räisänen är riktigt bra.


onsdag 19 september 2012

Veckans bilder

Den här har jag inte tagit själv men den lär vara från en p-plats i stan.
Ibland kan jämställdheten gå till överdrift...
Vi besökte Liseberg den gångna helgen. Det här är utsikten från det "nya" hjulet.
Från en annan vinkel
Bygget nedanför oss
Lite humor

fredag 14 september 2012

Ny Dylan video

Jag var inte helt övertygad från början om den här låtens förträfflighet men ju mer jag lyssnar på desto bättre blir den. Annars är jag mest förtjust i Pay in Blood från nya skivan.




onsdag 12 september 2012

Kungen är metall

Han har stål i brallan, silver i håret och guld på fickan... Hämtat från kvällens avsnitt av Danne och Bleckan
Nu har jag lyssnat in mig på ZZ Tops nya och kan konstatera att det var knappast någon Eliminator direkt. Gruppens överlägset bästa album från 1983 med låtar som Gimme All Your Lovin´, Got Me Under Pressure, Sharp Dressed Man och Legs. Sångaren Dusty Hill har dock varit svårt sjuk i cancer på senare år så man får väl vara glad att han tillfrisknat i alla fall.

Kollade in den här videon från 11 september för några år sedan.



Visst är det en bra låt men jag vet inte om jag gillar timingen. Eller vad säger ni?

 

måndag 10 september 2012

Bra musik och dålig tv

Visst var det varmt idag men det går inte att komma ifrån att hösten är här med besked. Jag har svårt att se tjusningen min glada uppsyn till trots. Men man kan åtminstone glädja sig åt en rad intressanta skivsläpp. Just nu sitter jag och lyssnar på Dylans nya skiva. Jag tycker den låter bättre än förväntat. Senare i veckan blir det att förkovra sig i de gamla skäggrockarna ZZ Top. Månadens höjdpunkt är emellertid The Killers. Av någon anledning hade Skavlan beslutat sig för att ge sig på sångaren Brandon Flowers i sitt senaste program. Han tog dit en en knepig brittisk biologiprofessor som ifrågasatte hans religionstillhörighet. Jag förstod inte syftet och det lär dröja innan bandet visar sig i svensk tv igen. Dåligt är bara förnamnet. I min värld får var och en får tro på vad som helst. Hade det varit en muslim som suttit där och blivit anklagad för att tillhöra en påhittad falsk religion hade Skavlan blivit DO anmäld snabbare än Grekland skaffat sig ett nytt nödlån. Men finns det ens några mormoner i Sverige? Ingen verkar i alla fall bry sig. 


måndag 3 september 2012