onsdag 7 augusti 2013

Bedrövligt dålig konsert med Olle på Liseberg

Ulf Lundell sa något gång på 1980-talet att en inställd spelning är också en spelning. Det var på den tiden när han söp som ett svin. Olle borde nog ha lyssnat på dem visdomsorden och ställt in kvällens spelning på Liseberg. Jag vet inte vad som var mest pinsamt. När han ramlade in i trumsetet, när han tappade micken, när han sjöng falskt som en kråka eller när han hoppade ner från scenkanten och skar sig vid ögat så blodet forsade. Killen i keps till vänster på bilden gjorde sitt bästa för att fixa i ordning alla sladdar och instrument som Olle lyckats sabba men det gick ärligt talat sådär. Bandet kämpade också. De fyllde i när Olle glömde sjunga och spelade på trots alla pinsamheter, men de hade ärligt talat gjort en bättre konsert utan honom. Det var faktiskt sorgligt att se. Inte minst eftersom jag hade så bra spelning på Lorensbergsteatern från i vintras i färskt minne. Jag hoppas verkligen att detta bara var ett mindre snedsteg men konserten i Falkenberg var tydligen också bedrövlig. Hoppas han får chansen att revanschera sig men till Liseberg kommer han nog aldrig igen.


Olle med micken i brallorna - där borde den ha stannat

2 kommentarer:

  1. En nöjesjournalist på GP's kultursida skriver att alla kan snubbla och falla. Om det händer ofta på hans redaktion är han själv blåslagen så här dags på året. Samma journalist tycker att Bruce är en bättre artist när han uppträder i Göteborg än i Stockholm. Frågan är om journalisten ifråga var på Liseberg igår kväll ? Och såg det hela urarta inför alla barnfamiljer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det tror jag inte att han var. Jag förstår inte hans resonemang alls. Ska man tycka det är ok att Olle super till det ibland? Ja, det får han väl göra men inte när han står på scen. Då drabbar det en massa andra människor inte minst de hans spelar tillsammans med och inför.

      Radera