söndag 14 juli 2013

Patti Smith på gott humör i Göteborg

Jag hade hoppats på att hon skulle vara sådär upprorisk och politisk som jag har sett henne på Youtube men den här kvällen var hon på gott humör. Det var nog den vackra inramningen som gjorde det. Vem kan vara förbannad en vacker sommarkväll i solen bland träden på Trädgårdsföreningen? Samtidigt var det lite lustigt när hon plötsligt utbrast: Ser ni fåglarna? Vad vackra de är! Ja, fast i den här stan är vi rätt trötta på måsar! Hade jag god lust att säga. Jag ville höra Rock n roll nigger och se henne svära och skrika lite mer. Dessutom var konserten väl kort för min smak, bara 90 minuter. Men visst var hon bra och bandet oklanderligt. Roligt att hon tog med några låtar från nya utmärkta skivan Banga också. Bästa låten var annars avslutande People Have the Power. Publiken var minst sagt blandad. Det var gott om gamla rockrävar men också många yngre som kanske först och främst lockats dit av First Aid Kit. Ja, och när jag ändå nämner dem kanske jag ska passa på att tillägga att de också var bra. Men jag tror de passar bättre inomhus. Kanske på Storan? Ljudet var inte speciellt högt och det var knappt man hörde deras vackra sång emellanåt.










tisdag 2 juli 2013

Foo Fighters får fart på Fogerty

Äntligen semester! Imorgon åker jag till stugan och hoppas som alla andra på att värmen kommer snart.

Läser i GP att Lemmy har blivit tvungen att ställa in Motorheads spelning på Metaltown. Det hör inte till vanligheterna. Frågan är om det någonsin hänt förut? Inte flera spelningar på rad i vilket fall. Jag har för mig han skrev om detta i sin självbiografi. De är bandet som aldrig ställer in men Lemmys levnadsvanor har nog tagit ut sin rätt är jag rädd. Han har bränt ljuset i båda ändar i mer än 40 år nu.

http://www.gp.se/kulturnoje/1.1796144-motorhead-staller-in-spelning-pa-metaltown

Jag köpte John Fogertys nya samling med duetter häromdagen. Den var minst sagt ojämn. Vissa låtar var mer än lovligt såsiga men Fortunate Son tillsammans med Foo Fighters var grym. Vilken energi! Frågan är varför han inte bara skippade allt det andra och släppte en skiva bara med Foo Fighters?





Nu finns det till och med strumpor med Gangnam style.  Nästan en halv miljard (!!!) har sett videon på Youtube.


Idag köpte jag en sådan här. Jag måste ju ha något att göra när pojkarna åker. Dessutom var det sommarrea. 35 är det nya 20 har jag hört.

Finurlig kattrappa. Den är bara fäst med ett snöre upptill så det är ingen idé att någon människa försöker sig på att börja klättra.