onsdag 27 november 2013

Bisarr debatt i Veckans brott

Igår kollade jag på Veckans brott och det var något av det mest absurda jag någonsin sett på tv. I programmet visades dokumentärfilmen "Kvinnan bakom Thomas Quick". Filmen beskrev hur det gick till när Säters psykologer hjälpte Thomas Quick erkänna i stort sett vartenda olöst spaningsmord i Sverige och Norge. Psykologerna var alla anhängare av synen på att man kan förtränga och glömma hemska och traumatiska händelser och att dessa sedan kan lockas fram under terapi. Idéerna kom från en äldre dam (psykolog) i Stockholm som på något obegripligt vis fått en stora skara anhängare bland hjärnskrynklarna på Säter. Men det verkligt märkliga var det som hände efteråt. Först dök Thomas Quick (!) upp i studion och satt och småpratade med Leif GW och filmaren Dan Josefsson. Sedan kom f.d. Justitiekanslern Göran Lambertz (numera justitieråd i HD) in och började försvara polis, åklagare och domstolar som dömt Thomas Quick. Sällan har jag sett någon göra bort sig så i direktsänd tv. Bland annat hävdade han att det fanns tekniska bevis som kunde binda Quick vid morden. När Leif GW undrade vilka dessa bevis skulle kunna vara, avslöjade han att det var spårhunden Sampo som skällt på en av de dussintalet platser Quick pekat ut att han gömt kroppen efter Johan Asplund. I detta läge började i alla fall jag undra ifall jag undra ifall Lambertz blivit spritt språngande galen. Inga kroppar eller mordvapen har någonsin hittats och är att Quick i de flesta fall varit helt obekant med platserna där personerna försvunnit. Idag är i stort sett alla morden preskriberade och de anhöriga lär väl aldrig få frid. Hela spektaklet slutade med att Beatrice Ask dök upp och berättade att regeringen ska tillsätta en kommission som utreder hela härvan. Har vi hört den förut?

Ja ja, måndags släppte Springsteen en ny singel - High Hopes heter den. Nya skivan får vi dock vänta på till mitten av januari.


onsdag 20 november 2013

Gårdagens match

Har jag försökt att glömma hela dagen idag. Det känns faktiskt riktigt surt att inte Zlatan får spela VM. Jag tycker han förtjänar det. Problemet vara väl bara att det fanns för många andra dussinspelare i det svenska landslaget.

Jag har lyssnat på Nina Persson solodebut men det är knappast lika bra som The Cardigans. Videon är dock lite rolig påminner inte så lite om Dylans Duquesne Whistle och The Verves Bitterweet Symphony. Eller vad tycker ni?





söndag 17 november 2013

Så mycket bättre 2013

Jag följer givetvis årets säsong men måste konstatera att programserien var bättre 2012. Jag gillar Bo Sundström och Ulf Dageby. De gör musik som jag kan relatera till. Hiphop och Ken är knappast min kopp av te men visst han har också sina kvaliteer. Titityo och Lill Lindfors är begåvade men deras musik säger mig ingenting. Det är för glatt helt enkelt. Agnes då? Jo, visst är hon duktig men det finns så många som är bra på att sjunga. Jag tycker egentligen att det är mer intressant med artister som skriver sina egna låtar. Fast vad vet jag om Agnes? Hennes karriär ju precis påbörjad. Ebbot har jag sett live tillsammans med Soundtrack of Our Lives fler ggr än jag kan räkna. Precis som på tv är han alltid smågalen och berusad. Hans versioner av andras låtar är tyvärr lite för skruvade för min smak. Han gör det svårt för tv-publiken att tycka om hans musik men det är nog medvetet. Det är inte hans grej att bli folkkär.

Sonen till en kollega har gjort den här appen:



Den är riktigt rolig och driver ordentligt med Reinfeldt och hans politik. Han upprepar samma mantra om och om igen. Vi måste bli kvitt alla bidragsberoende människor och skapa nya jobb. Det måste löna sig att arbeta osv... 

onsdag 6 november 2013

November

Uppkopplad igen. Det har varit en jobbig flytt. Att få internetuppkopplingen att fungera var bara ett strul bland många andra. Telefonen fungerar fortfarande inte. Varenda lampa måste göras om för att passa i eluttagen. Vi hade vant oss vid diskmaskin och tvättmaskin i gamla lägenheten. Nu har vi inget av det. Beställde en diskmaskin och fick såga, hyvla och sandpappra för att få den på plats. Nu väntar vi på en rörmokare som kan koppla in den. Under tiden letar vi grejer. Hittade inte mitt badmintonrack förra veckan utan fick hyra ett. Den här veckan letar vi efter blöjor, en tamperplatta och lite annat gott och blandat. Förvaringsutrymmena är av någon anledning mindre trots att lägenheten är större. Vi hade jättelika garderober och två förråd i den gamla lägenheten. Nu står dessa grejer på golvet i vardagrummet. Till råga på allt har jag ont i ryggen, nackspärr och en efterhängsen förkylning. I söndags skrapade min fru bilen vi ska sälja. Det är sånt som händer men ändå. Ute regnar det och är allmänt grått och mulet. Klassiskt novemberväder men man ska inte klaga. Vi kunde trots allt bott i Syrien...

Jag lyssnar på Ryan Adams och längtar till julen.