söndag 23 februari 2014

Uppmuntran

Ännu mera Dylan och min yngsta sons gubbe livar åtminstone upp mig efter den nesliga finalförlusten i hockeyn.




fredag 21 februari 2014

Bob Dylan till Trädgårdföreningen i juli

Det är svårt att hinna med att blogga med tre barn. För mycket annat som tar upp ens vakna tid. En liten uppdatering kändes ändå lämplig. Inte minst med tanke på att Bob Dylan kommer till Göteborg till sommaren. Det måste man förstås försöka gå på. Gaffas recensent var lyrisk efter konserten i Stockholm förra året och Håkan Hellström menade att det kanske var den bästa han någonsin sett.

http://gaffa.se/nyhet/81105

Och för er som säger att han inte kan sjunga längre. Lyssna på detta:


 
Annars gläds jag förstås åt alla framgångar i OS. OS finalen i hockey känns som grädden på moset efter dessa två veckor. 

Utvecklingen går framåt...


måndag 10 februari 2014

Tre tunga bokningar till WOW redan i februari

Det är fortfarande ett halvår kvar till Way out west men redan har de lyckats boka flera intressanta band. Eller vad sägs om The National, Queens of Stone Age och Robyn?






söndag 9 februari 2014

Philip Seymour Hoffman död - riktigt sorgligt!

Ännu en riktigt begåvad skådespelare har gått bort i förtid. Jag gillade honom framförallt för hans biroller i filmer som Punch Drunk Love, Hapiness, Magnolia, En kvinnas doft, The Big Lebowski och Almost Famous. Flertalet av dessa är mina absoluta favoritfilmer och han bidrog till att göra dem oförglömliga. I Almost Famous spelade han den legendariska musikjournalisten Lester Bang. Regissören Cameron Crowe berättade i veckan i Rolling Stone magazine att den här fantastiska scenen, när huvupersonen ringer till Lester Bang mitt i natten för att få råd, mer eller mindre impoviserades fram av Hoffman. Fullständigt genialiskt!
http://en.wikipedia.org/wiki/Lester_Bangs 



I The Big Lebowski spelade han butler till huvupersonens namne Mr Lebowski. Han är lismande och inställsam på ett minst sagt övertygande vis. Just den här typen av ganska osympatiska roller var något av hans signum.



Jag kommer att sakna honom men såvitt jag har förstått saken kommer han ha betydande roller i de kommande i Hunger Games filmerna. En klen tröst förstås men alltid nåt att glädjas åt. RIP Philip Seymour Hoffman!

söndag 2 februari 2014

Stor lycka - Nu är vi fem!

Förra söndagen fick vi en liten flicka. Förlossningen gick rekordsnabbt och det mesta sedan dess har gått lättare än de tidigare gångerna. Hon sover, äter och bajsar mest hela tiden. Samtidigt har man förstås fullt upp med de andra två. Men igår hann jag faktiskt med besöka filmfestivalen en stund. Såg en mycket intressant dokumentär om en grupp människor som engagerar sig för att rädda flyttfåglar bli middagsmat. I stora delar av Europa fångar man nämligen flyttfåglar för att äta. Inte för att man måste utan för att det är tradition att äta dem. Som tur var finns det några som försöker förhindra eländet.


Annars läser jag Nikki Sixx självbiografi "Heroin diaries". Egentligen är det hans dagböcker från 1980-talet utgivna i bokform och det är ärligt talat ingen vidare läsning. Han är ordentligt nerknarkad och det är sida upp och ner med det mest destruktiva beteende man kan tänka sig. Samtidigt vill man ju veta hur det hela ska sluta. Men om man verkligen vill läsa något om Mötley Crüe ska man läsa "The Dirt" istället. Den är tio ggr mer underhållande. Man får gruppens alla olika versioner av samma händelser och de har knappast samma minnesbilder om man säger så. Heroin diaries har i alla fall lärt mig att Dire Straits låten "Money for nothing" handlar om gruppen och att den här låten handlar om deras sångare Vince Niel:


Ett lustigt sammanträffande var att Mötley Crüe i dagarna anordnade en presskonferens där de deklarerade att de nu ska göra en sista turné och sedan splittras. Har vi hört den förut? Går folk verkligen på sådant längre? Ja, uppenbarligen!