fredag 23 maj 2014

Will Ferrell vs. Chad Smith

Likheten mellan trummisen i Red Hot Chili Peppers, Chad Smith och skådespelaren Will Ferrell är slående. Tidigare i veckan dök de båda upp på Jimmy Fallon show för att en gång för alla avgöra vem som är den bästa trummisen. Oerhört barnsligt men ändå rätt roligt alltsammans.




måndag 19 maj 2014

Amsterdam i bilder

Den gångna helgen var jag och några vänner i Amsterdam. Här kommer några bilder från resan.

Frukosten på hotellet lämnade en del övrigt att önska. Kaffe är kanske inte holländarna världsbäst på.
Fullt av husbåtar runt i kanalerna. Somliga tillåtna med el,vatten och avlopp andra olagliga helt utan bekvämligheter.
Ett av stadens mindre hus.
Riktigt vackert väder hade vi också.
Vespor och cyklar överallt och inte någon som använder hjälm.
Somliga hus lutade mer än andra. Sättningar på nästan varenda byggnad men det funkar ändå på ngt vis.
Vi besökte bluesklubben Maloe Melo. En inte helt PK bild från baren.

onsdag 14 maj 2014

Malik Bendjelloul död

Jag blev verkligen bedrövad när jag i morse läste en kortare notis i GP imorse om att Malik Bendjelloul gåt bort. En fullt frisk man i sina bästa år (ett år äldre än mig) går inte bara och dör sådär. Jag tänkte direkt att nog tagit livet av sig. Senare under dagen bekräftade också hans brorsa att så var fallet. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article18881805.ab Ännu en av alla dessa unga människor som dör helt i onödan i Sverige. Det är långt många fler än som dör av trafikolyckor, ändå pratades det väldigt lite om saken. Man vill inte uppmuntra andra att göra samma sak sägs det. Jag kan förstå resonemanget men det är svårt att komma tillrätta med problem som man inte pratar om. Varför finns ingen som vågar prata om detta i tidningar, tv och radio? För på samma gång finns det ju massor självmordsajter och bloggar på nätet som uppmanar deprimerade människor att "ta steget". Det är en mycket märklig värld vi lever i.
För den breda allmänheten (även för mig) slog Malik Bendjelloul igenom som mannen bakom Searching for Sugar man. Filmen som förra året belönades med en Oscar för bästa dokumentärfilm och fick oss alla att upptäcka Rodriguez. Men Bendjelloul hade arbetat på Sveriges Television i många år. Faktum är att det gick upp för mig först i kvällens Kobra, som helt ägnades åt att hylla honom, att jag omedvetet sett flera av hans kortfilmer och vinjetter förut. Han var vansinnigt begåvad och uppfinningsrik. Ta bara inslaget om Paul McCartneys påstådda död i slutet av 1960-talet - det blir inte bättre! Det är fruktansvärt sorgligt att han inte fick möjlighet att berika vår värld med fler av sina filmer.
http://www.svtplay.se/video/2042748/avsnitt-10-otextat

söndag 11 maj 2014

Ravelli en värdig vinnare

Jag blev glad att se Thomas Ravelli ta hem finalen i mästarnas mästare. Han var inte överdrivet bra men inte heller riktigt dålig på någon gren och slutänden var det förstås hans vinnarmentalitet som gjorde skillnaden. Det fanns en anledning till att han kunde fortsätta spela fotboll tills han nästan var 40 år gammal. Jag gillar programmet skarpt. Det är så mycket bättre tv än Eurovisionsschlagerfinalen som jag undviker varje år. Men i år verkar i alla fall rätt bidrag ha vunnit.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article18866113.ab 

Annars går jag och väntar på nya Black Keys-skivan som kommer på onsdag. I väntan på den kan man titta på den nya videon till första singeln Fever. Lite smårolig.



Min fascination för arga lappar fortsätter. Idag stod det så här på fruktavdelningen på Lidl. Undrar just hur många som stått där och provsmakat ett äpple?    

Den här från toaletten på Chalmers är också en höjdare.

tisdag 6 maj 2014

Vad betyder La Belle Epoque?

Jag har lyssnat flitigt på första singeln "La Belle Epoque" från Kents nya skiva Tigerdrottningen. Men vad betyder La Belle Epoque egentligen? På Wikipedia står det att det är franska och betyder "den vackra/ljuvliga epoken" som varade mellan 1890 till 1914. En period som präglades tillväxt, sorglöshet och framtidstro. En epok som slutade med det första av två världskrig. Titeln i kombination med Jocke Bergs sångtext är en deprimerande beskrivning av sakernas tillstånd i landet Sverige 2014. Men vad vill han egentligen säga? Jag kan definitivt hålla med om att läget på många sätt är uselt, men är det bättre eller sämre än andra perioder i vår historia? Det beror förstås på vem du frågar. Ulf Lundell och Jocke Berg är båda miljonärer och torde leva en rätt bekymmerslös tillvaro. Ändå är de bekymrade på gränsen till uppgivna över sakernas tillstånd. Jag misstänker kanske att de inte hade varit gladare i industrialismens begynnelse med alla strejker och konfrontationer, eller om de upplevt det "lort-Sverige" som uppstod under 1930-talets krisår. För att inte tala om alla århundraden dessförinnan av förtryck, fattigdom och svält. Men jag håller förstås ändå med Jocke Berg om att det är deprimerande med självmordsstatistiken, den främlingsfientliga politiken, mobbningen på nätet och melodifestivalen. Han rimmar som ingen annan men den bästa frasen är ändå "Jag skänker pengar till Rädda Barnen. Och min dator är full av bilder som aldrig borde tagits. " Det blir liksom inte värre än så. Kent när de är som bäst.