onsdag 25 juni 2014

Lösningen


Den här var lite rolig. Helt plötsligt framstår Zidane danska skalle från finalen 2006 som en mild bris jämfört med den här mannens ovanor. Inte var det första gången heller. Synd bara på en så bra forbollsspelare. Men den största frågan man ställer sig är hur personalen ska hantera ifall hans barn biter någon på dagis?

onsdag 18 juni 2014

First Aid Kit - det blir inte bättre

Just nu lyssnar jag i stort sett bara på First Aid Kits nya skiva. Det tycker jag ni också ska göra. Letterman verkar också fattat grejen:



fredag 13 juni 2014

VM feber

Jag såg öppningsmatchen igår och kunde liksom många andra konstatera att Brasilien vann tveksamt tack vare en feldömd straff. Matchen var annars riktigt underhållande och vi saknade inte några vuvuzelas. För egen del håller jag på Argentina i detta VM. Jag har gillat dem sedan jag var liten och de vann VM 1986. Maradona var den stora stjärnan på den tiden. I år hoppas jag att Messi kan visa framfötterna istället. Det är dags för honom att lyckas i landslaget nu.


tisdag 10 juni 2014

Robert Plant är i stan

Robert Plant spelar med sitt nya band The Sensational Space Shifters i Lisebergshallen ikväll. Jag borde givetvis varit där men med tre barn är det svårt att komma ifrån. Man får göra sina prioriteringar i livet. Hur som helst. Intervjun i GP imorse var lite smårolig. Journalisten envisades med att ställa frågor om en återförening med Led Zeppelin och Plant klagade på dålig täckning. När journalisten för tredje gången ställde samma fråga sa Plant att mobilen verkar ha smält. Han måste vara oerhört trött på dessa eviga frågor. Och hur mycket jag än skulle vilja se dem på scen tillsammans beundrar jag hans ställningstagande. Det är imponerande att han tackar nej till hundratals miljoner för att slippa göra något som inte motiverar honom eller ger honom tillfredsställelse. Jag och brorsan såg honom tillsammans med Allison Krauss på Hovet i Stockholm för några år sedan. Det var oerhört bra och till skillnad från många andra artister som åker runt och bara spelar gamla låtar är det häftigt med någon som vill skapa ny musik vid 65 år ålder. Hatten av för mr Plant! 


söndag 1 juni 2014

EU-valet avgjort och konsertsommaren inledd

Det har varit mycket snack om EU-valet sedan förra söndagen. Resultatet i Sverige var förstås både positivt och negativt. I mina ögon var det glädjande att moderaterna fick så usla siffror: Det var en tydlig signal om att väljarna förhoppningsvis kommer rösta bort regeringen i höst. Glädjande nog gick det också bra för FI. Det behövs lite radikala krafter i politiken ibland. Mindre roligt då att det gick så bra för SD. Det är bara att konstatera att omkring 10 % av alla svenskar är idioter. Eller åtminstone 5 % för det var ju bara 50 % som röstade. Ja, det kanske inte kommer som någon nyhet men är ändå nedslående. Att sedan så många inte vågar stå för saken när de blir tillfrågade utanför vallokalen säger väl det mesta. Vallokalundersökningarna visade långt lägre siffror för SD än det verkliga utfallet. Man röstar alltså i smyg på SD. Smygrasister är nog den värsta sortens rasister för dem går det ju inte ens att diskutera med. De går bara runt och tycker en massa saker som de sedan inte vågar stå för.
Nog om detta. Det har varit gott om stora konserter på sistone. Först spelade Stones i Oslo, i helgen har det varit Summerburst på Ullevi i två dagar, Metallica och Aerosmith har spelat i Sthlm i helgen och ikväll spelar Kent på Ullevi. Jag hör musiken ända in i vardagsrummet när jag skriver detta. Skulle jag valt att se en av alla dessa konserter hade det nog varit Aerosmith. Delvis för att jag inte sett dem förut men också för att de var ett av 1970-talets riktigt stora rockband. De hade en lång karriär bakom sig redan på 1980-talet när de släppte Permanent Vacation och Pump. Mina två favoritskivor med bandet. Under större delen av min uppväxt skulle deras musikvideos spelas flitigt på MTV. Framförallt blev deras ballader väldigt stora hits. Här en personlig favorit:



Springsteen dök lite oväntat upp på Stones konsert i Lissabon i fredags. Man kan undra varför han väljer att åka till Europa för en sådan grej? Men han kanske hade vägarna förbi?



Idag döpte vi vår lilla tjej. Det var stressigt och lite nervöst som vanligt. Många skippar dopet idag och det är nästan så man får försvara sig när man väljer att döpa sina barn. Själv funderar jag inte så mycket över den religiösa biten. Visst jag förstår att man på detta vis tvingar på barnen en religion men det är knappast någon ovanlig företeelse världen över. Sedan är vi inte sådär värst kristna av oss. Vi dyker upp i kyrkan när det är dop, giftermål, begravning eller en och annan adventsgudstjänst. Jag tycker mest att det är viktigt att få samla familjen och släkten för att fira att det kommit en ny liten varelse till världen.