tisdag 23 september 2014

Idag fyller Springsteen pensionär

Eller gör han det förresten? Enligt de nya moderaterna kanske vi får jobba till vi blir 75 år i framtiden. Hur som helst fyller han 65 år idag i alla fall. Den här postern ska innehålla referenser till inte mindre än 28 av hans låtar. Jag har listat ut flertalet men några begriper jag inte alls.
 

Hjärtat med kniv och gaffel syftar naturligtvis på Hungry Heart som får bli dagens hyllning till New Jerseys stora son. Grattis bossen!


söndag 21 september 2014

Grattis Leonard Cohen!

Idag fyller han 80 år! Det firar han med att ge ut en ny skiva och att börja röka igen. Kan man annat än älska den mannen? Annars går jag som så många andra runt i ngn slags "efter valet dimma". Återstår fortfarande att se vad det blir för regering för att inte tala om hur kommunen ska kunna styras här i Gbg. Valresultatet känns nästan som blues...

 

lördag 13 september 2014

Valtider med Ryan Adams nya i hörlurarna

Valtider och Löfven knuffas med Lööf på bästa sändningstid. Nu kommer nog FI få ännu fler röster. För egen del är jag rätt trött på valkampanjen vid det här laget. Hoppas på ett regeringsskifte men det har alla förutsättningar att bli en rätt komplicerad sitaution när något av blocken ska bilda regering efter valet med både SD och Fi i riksdagen.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2486944-experterna-om-lofvens-knuff-det-dummaste-han-kunde-gora-
Ryan Adams är aktuell igen med sitt nya album. I min lilla värld är han en av de bästa artisterna som poppat upp under det senaste decenniet men hans produktion har varit lite ojämn. Dessutom var han nästintill överproduktiv till en början. Det kom mer en skiva per år. Mellan 2003 och 2005 släppte han sju skivor vilket knappast gynnade honom. På senare tid har emellertid utgivningstakten minskat och det här är faktiskt hans första skiva på tre år. Kanske beror det på hans hälsoproblem? Han drabbades av Ménières sjukdom 2006, vilket fick honom att överväga att helt lägga av med musiken. Senaste skivan hette Ashes & Fire och roterade flitigt på min stereo. Det var en ganska lågmäld historia till skillnad från stora delar hans nya självbetitlade skiva. Jag har läst en hel del recensioner och de flesta verkar missnöjda med den utvecklingen. De tycker det låter som slätstruken rock och Nöjesbladets recensent går till och med så långt att han hävdar att det inte är så stor skillnad på Ryan och Bryan längre. Jag håller inte med. Jag tycker det låter riktigt bra även om refrängen i Gimme Something är lite tjatig, men musiken talar för sig. Ryan Adams har fortfarande förmågan att skriva riktigt bra låtar. Det är "My Wrecking Ball" nedan ett utmärkt exempel på. 






http://nojesguiden.se/recensioner/musik/ryan-adams-ryan-adams


Däremot kan jag inte annat än hålla med Gaffas recension om att U2 har gjort sin mest slätstrukna skiva hittills. Att vi sedan fick den gratis spelar inte så stor roll. Vi kommer ju inte lyssna på den ändå. 
http://gaffa.se/recension/87598

torsdag 4 september 2014

Nytt från Hello Saferide

Ständigt denna Zlatan. Nu är han Sveriges mesta målskytt genom tiderna i landslaget och det råder väl inget tvivel längre om att han är den största svenska fotbollsspelaren någonsin. Vad Anders Svensson går och grubblar om på Borås Arena bryr vi oss inte så mycket om idag. 
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/emkvalet/article19453763.ab

Igår kom Hello Saferides nya skiva. Jag har alltid riktigt fattat varför Annika Norlin envisas med att använda olika artistnamn, men jag gillar allra bäst när hon kallar sig för Säkert! och sjunger på svenska. Texterna låter helt enkelt bättre då. Samtidigt är förstås "The Quiz" från förra skivan ett mästerverk.



Men det är inget större fel på nya singeln "I Was Jesus" heller och videon är riktigt finurlig.