söndag 24 april 2016

Prince död

Jag blev förvånad när jag läste att även Prince gått bort häromdagen. Sedan dess har hyllningarna avlöst varandra. Jag minns fortfarande ett tv-inslag från 1980-talet där reportern skämtade om att han tagit sitt namn från cigarettmärket. Det var på den tiden han var som störst, med filmen och skivan Purple Rain som höjdpunkt. Sedan kom 1990-talet och till en början spelades hans musik flitigt. Inte minst på MTV. Sedan fick han för sig att byta namn till en symbol och gjorde en hel radda med skumma plattor. På senare år verkade han dock hittat tillbaka till ursprunget. Hans turnéer fick bra kritik och så även hans nya musik. Jag missade honom på Way Out West 2011 men många som var där rapporterade att han gjorde en grym spelning. Nu får han hänga med the Duke, the Joker och alla de andra där på andra sidan.

fredag 15 april 2016

Nytt från PJ Harvey

Imorgon är det Record Store Day. Jag ser fram emot dagen även om jag kanske inte är lika begeistrad som Fredrik Strage. Det är mycket överpriser och skumma releaser.
http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/fredrik-strage-att-do-utan-sin-skivsamling-ar-som-att-amputeras-fore-jordfastning/
Annars gläds jag åt PJ Harveys nya skiva som kom idag. Vid första lyssningen låter den dock inte lika bra som 2011 år mäktiga Let England Shake.

tisdag 5 april 2016

Våren är här!

Våren är här men det är knappast så man vill plocka fram shortsen. Allsvenskan är igång också. Knappast världens bästa liga men söndagens match mellan Häcken och Elfsborg var i alla fall sevärd. Frågan är om något lag rår på Malmö i år? Jag tror de kniper guldet nu när de inte ska spela ute i Europa.
Jag har lyssnat mycket på The Wanderings of the Avener på sistone. Det är verkligen en helt fantastisk skiva! Här några smakprov: