måndag 29 februari 2016

Anna Ternheim på spelhumör med bästa bandet hittills

Jag har sett Anna Ternheim spela ett antal gånger nu. Första gången var hon förband till Olle Ljungström på Bommens salonger här i Göteborg. Det måste ha varit tidigt på våren 2004 innan hon ens gett ut sin första skiva. Jag tyckte hon var fantastiskt bra från första stund. Sedan har jag bland annat sett henne på turné med Thåström och på Konserthuset i ett mer avskalat format. Men hon har aldrig haft ett så här bra band med sig förut. De lyckas göra nya spännande versioner av låtar jag trodde jag kunde vid det här laget. Hon har lyckats blivit folkkär också. Kanske beror det på hennes medverkan i Skavlan eller att hon uppträdde på Nobelfesten? Konserten i Göteborg var i alla fall slutsåld redan innan jul men spelschemat var så späckat och det inte fanns något utrymme för någon extrakonsert. Tur för vår del att hon skulle till Borås dagen efter så vi kunde se henne där istället. Jag har aldrig besökt Åhaga förut men det visade sig vara en häftig lokal. Ett gammalt lokstall som rustats upp för att agera konsertlokal. Mycket betong och stål men ändå mysigt på något vis. Den här kvällen när ljussättningen var så genomarbetad (med mönster, bilder och skuggor) passade lokalen perfekt för ändamålet. Bästa låtarna i mitt tycke var Shoreline, Let it Rain och Keep me in the dark, men egentligen var allt perfekt! Hoppas nu bara att resten av turnén fortsätter på det här viset för då kan detta bli hennes genombrott i Europa också.


tisdag 23 februari 2016

Hotell Gästis i Varberg

Jag har varit på konferens i Varberg på hotell Gästis. Det var en rolig upplevelse. God mat och en miljö som går utanpå det mesta. Ja, bilderna talar sitt tydliga språk. Jag kan varmt rekommendera ett besök.


På fredag släpps biljetterna till sommarens Springsteenspelning på Ullevi. Det ser tufft ut att få plåtar i år då jag jobbar samtidigt och inte kan komma ifrån, men kanske någon kollega kommer till undsättning.



fredag 5 februari 2016

Fredagslåten

Ligger hemma med en rejäl förkylning. Det är sådana tider nu. Det kallas ju vabruari av en anledning. Tänkte passa på att lägga ut ett klipp jag sett ett otal gånger vid det här laget. Muddy Waters och Stones som jammar tillsammans 1981 Jag läste (kan ha varit i hans självbiografi) att det här var en av de få gånger Keith Richards funderat över vad han skulle ha för kläder. Han ville matcha Muddy Waters som alltid var så välklädd. Det är därför såväl Ronnie Wood som Keith Richards äntrar scenen i vit skjorta. Det lustiga i sammanhanget är väl att Mick Jagger har en röd träningsoverall (!).