måndag 20 mars 2017

Chucken är död!

Det var knappast oväntat att Chuck Berry skulle kasta in handduken under 2017. Han har varit skröplig i flera år och fyllde nyligen 90 år. Det är en imponerande ålder för vem som helst. Inte minst för en gammal rockräv som knappast levt något sundhetsliv. Jag har läst en del om honom genom åren och han verkar inte varit någon mysfabror direkt. Hans temperament var ökänt och det är inte bara Keith Richard han klippt till. Men han var en sann legend och en av de största stjärnorna från 1950-talet. Hans låtar har ett driv och sound som det är svårt att inte tycka om. Det svänger helt enkelt! Nu är det i stort sett bara Jerry Lee Lewis kvar av det gamla 1950-tals gardet. Det känns på sätt och vis ännu mer osannolikt med tanke på hans leverne, men vem har sagt att livet ska vara rättvist?






2 kommentarer:

  1. När det gäller Chuck Berry och Polarpriset (som han erhöll 2014) kan man fundera över varför drottning Silvia och Madeleine uteblev när priset utdelades. Berry var sjuk och kunde inte närvara men ändå ville hovet markera att han en gång i sin ungdom haft sexuellt umgänge med en minderårig. Beträffande gamla rocklegender lever Little Richard fortfarande. Testade Chuckens "duckwalk" igår kväll. Fastnade med tårna några gånger i hallmattan men ska göra nya försök i veckan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha! Det hade jag velat se. Sexuellt umgänge med minderåriga är det ju många som haft. Jerry Lee Lewis gifte ju sig till och med sin 13-årige kusin.

      Radera