måndag 9 september 2013

Två versioner av Baba O´Riley

Vi ska flytta och håller på och säljer vår lägenhet. Det är ingen höjdare kan jag säga. Nuförtiden ska man inte ens ha en tv eller toalettpapper på hållaren. Jag vet inte vad det är för människor som förväntas flytta in här, men de gillar inte att ha några prylar framme, inte använder de några elektriska maskiner heller. Inte en endaste lampa fick sitta i kontakterna när vi fotade bilder till Hemnet.

Den gångna helgen var det 35 år sedan den legendariske trummisen Keith Moon gick bort. Han dog samma år som jag föddes - 1978. För att hedra hans minne spelar vi den här videon som är av ovanligt hög kvalité.



Här är låten i en annan version av Pearl Jam, med en för dagen kortklippt Eddie Vedder. Visst är den bra men i det här fallet är ändå originalet bäst eller hur?

2 kommentarer:

  1. "My generation" 1965 var något helt nytt när den kom. Likaså rockoperan "Tommy" 1969. Efter att Keith Moon dött av en överdos tog de andra bandmedlemmarna livet på mer på allvar och fortsatte till 1983. Roger Daltrey är för övrigt en riktigt bra skådespelare.
    Att jag såg dem live i Kungsörs Folkets Park 1966 eller 1967 finns det bildbevis på........

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det bör ha varit den 3 juni 1966 om uppgifterna på Wikipedia stämmer. http://sv.wikipedia.org/wiki/The_Who

      Radera