tisdag 26 februari 2013

Johnny Cashs födelsedag idag

Idag skulle Johnny Cash blivit 81 år. Han var bara 71 när han dog 2003 och det känns skumt för han verkade bra mycket äldre än så på slutet. Han brottades med ett flertal sjukdomar och sin frus död vilket fick honom att åldras i förtid. År 2010 släpptes American VI: Ain´t no grave postumt. Det var den senaste (och sannolikt sista) skivan med Johnny Cash. Rick Rubin var producent liksom på de fem andra American Recordings skivorna. Singeln nedan är för övrigt med i soundtracket till Tarrantinos senaste film Django som i helgen belönades med två Oscar. Den officiella videon nedan innehåller några sevärda klipp men är inte särskilt välgjord.  




2 kommentarer:

  1. Kom att tänka på våra svenska artister, som likt Johnny Cash uppträdde på olika fängelser. Varje artist fick en tecknad tavla med rubriken "hedersfånge" - som skulle skydda mot inbrott. Östen Warnerbring påstod att åtminstone en tjuv respekterade hans tavla en gång när villan stod tom en sommarhelg på 70-talet. Tjuven gick väl till grannen i stället........

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha! Säkerligen. Vi har en gammal tjock tv i stugan på landet. Den ska enligt uppgift också fungera lika bra. Har man en sådan gammal tv finns det inget av värde att stjäla.

      Radera