söndag 10 augusti 2014

Lördagens festivaldag klart bäst

Sista dagen på WOW bjöd på både sol och regn. Programmet var avsevärt mycket bättre än dagen innan. Jag såg Seasick Steve på eftermiddagen. Han ser ut som en gammal skogshuggare men kan sannerligen spela gitarr. Eller gitarr förresten, han spelar på allt möjligt. Började konserten med att spela på en gammal tvättbräda med strängar och bytte sedan instrument efter varje låt. Den märkligaste skapelsen var en kreation gjord av en ölburk, en navkapsel och en gammal pinne. Det enda man kan klaga på var väl att sättningen med bara honom och en trummis blev lite väl enahanda efter ett tag. Men med ett band hade han ju blivit tvungen att dela på gaget med några fler. Veronica Maggio var också i fin form även om det är lite för glad musik för min smak men hon har bevisligen en stor skara fans som gillar henne skarpt. Annika Norlin hade hamnat i Linnétältet av någon anledning. Kanske hade hon valt det själv? Det var ett stort misstag i vilket fall som helst. Det var sjukt mycket folk och många fick inte plats i tältet. De som stod utanför varken såg eller hörde ett smack fick jag höra efteråt. Det var synd för de missade kanske festivalens bästa spelning. Annika Norlins nya skiva kommer i början av september. Det är något att se fram emot. Sist men inte minst såg jag och de flesta andra 27 500 betalande i Slottskogen Röyksopp och Robyn. Röyksopp gör dansmusik som få kan stå still till. Dessutom var ljudet klockrent men när Robyn tog över visade hon vilken världsstjärna hon är. Hon överglänste sina norska kollegor och bjöd på en helt sanslös show. Men när de sedan skulle spela tillsammans blev det lite väl experimentellt. Mot slutet av konserten hade säkert hälften av publiken lämnat Slottskogen och det var inte bara för att klubbarna lockade.

Annika Norlin hade alla låttexter bakom sig på scenen så publiken kunde sjunga med. Men det hade nog faktiskt inte behövts i flera fall. Vi kunde texterna ändå.
Röyksopp lasershow 

2 kommentarer:

  1. Och var fanns Håkan Hellström ? GP saknade ju honom på scen när Veronica Maggio framförda sina hits. Hade han inte biljett ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han var ju där förra året. Nu satt han nog mest och bläddrade i boken med bilderna från Ullevi.

      Radera