torsdag 29 augusti 2019

Håkan Hellström * 4 Ullevi

Jag måste bara skriva att det är något mycket konstigt med att han kan fylla Ullevi fyra kvällar i rad. Ca 280 tusen människor. Halva Göteborg eller nåt i den stilen. Även Lundell tog upp det när han spelade på Trädgårdsföreningen i helgen. Hur är det möjligt? För att sedan fundera över varför aldrig Dylan fyllt Ullevi - men det har han ju, tillsammans med Santana 1984.
http://sonicmagazine.com/2016/06/11/ullevi-inifran/
Lundells mellansnack var på det hela taget inte helt genomtänkt alla gånger. Han har åsikter om det mesta och vill gärna ventilera detta. Samtidigt lät musiken riktigt bra. Han spelade till och med Öppna Landskap. Undrar om det var första gången jag hört honom spela den trots att jag sett honom så många ggr. Den här gamla dängan spelade han också:





1 kommentar:

  1. Jag uppfattar utsålda Ullevi mer som ett socialt fenomen än musik av hög klass. Hysterin runt Håkan Hellström är svår att förstå. Påminner om när Evert Taube uppträdde på Gröna Lund varje sommar. Alla var där. Och sonen Sven-Bertil fick rädda varje konsert med sin närvaro. Evert blandade samman visorna och givetvis texterna.

    SvaraRadera