måndag 27 september 2010

Soundgarden släpper nytt och gammalt

På onsdag släpper Soundgarden en ny samlingsskiva med titeln Telephantasm. Den lite dyrare versionen innehåller två cd och en dvd. Den ena cd-skivan är en regelrätt "Greatest Hits" och den andra innehåller diverse livelåtar och tidigare outgivna versioner på gamla låtar. Det mest spännande med alltihop är den tidigare outgivna låten Black Rain som lär ha spelats in redan 1991. Ni kan höra den här:
http://www.youtube.com/watch?v=K913KVe3kH8
Jag har alltid varit riktigt svag för Soundgarden och Chris Cornells röst. Framförallt gillar jag Superunknown (1994) och Down on the upside (1996). Det är inte förvånande att de har valt att återförenats nu när Audioslave (Chris Cornells projekt) lagts ner. Hoppas nu bara att de spelar in något nytt.
Söker man på Soundgarden på Youtube kommer det upp massa videos med Pearl Jam. Grupperna är sammanlänkade på många sätt. Inte minst eftersom Soundgardens gamla trummis Matt Cameron sedan 1997 spelar i Pearl Jam. Frågan är hur han nu ska hinna med båda uppdragen? Hur som helst såg jag den här alternativa videon till "You are" som i för sig har fyra år på nacken men jag har inte sett den förut. Tycker den passar så grymt bra till låten:
http://www.youtube.com/watch?v=wzv7OtPL8S4

3 kommentarer:

  1. Fan! Jag trodde att det skulle vara nytt material... Där ser man vilken dålig koll man har. Tror säkert att det skrivs för fullt i Chris lya... detta är nog bara ett sätt att öka trycket inför nästa "riktiga" skiva.

    SvaraRadera
  2. Jo, och tjäna lite pengar förstås. Resten av bandet har nog inte tjänat så mycket kosing under de senaste åren.

    SvaraRadera