måndag 27 februari 2012

Vem frågade Estelle om hon ville vara på tv?

Bilderna på lilla Estelle pryder var och varannan nyhetssändning och visst är hon söt men jag kan inte låta bli att tycka att det känns helt galet. Nu ska hennes liv följas av media från vaggan till graven. Varken hennes föräldrar, hon själv eller någon annan har någon möjlighet att påverka det. Är inte det sjukt? Är inte det lite omodernt? Knappt hade vi fått reda på hennes namn så skulle Herman Lindqvist kommentera valet. Vem gav honom den rätten? Kända personer brukar ha svårt att hålla deras barn bort från offentlighetens ljus om de skulle vilja det. När det gäller kungligheter är det så gott som omöjligt. Familjen Wallenberg har sedan årtionden praktiserat rollen att verka men inte synas. Kungafamiljens roll är att synas men inte verka eller höras.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14436466.ab

Erland Josephsson är död. Det var tråkigt förstås men han har varit sjuk länge. Det föddes många stora skådisar i Sverige under 1920-talet. Nu är de alla i stort sett borta. Margaretha Krook, Jarl Kulle och Ernst-Hugo Järegård var alla fantastiska. Max von Sydow är den sista av dem i livet och nog hade han förtjänat en Oscar, men det är klart, Christopher Plummer är 82 år han med...

1 kommentar:

  1. Jag trodde Plummer fick en Oscar redan som Georg von Trapp i Sound of music. Men så var alltså inte fallet. Däremot fanns familjen von Trapp på riktigt. De bodde för övrigt sommaren 1939 på en mindre gård - Håsta - Selaön i Mälaren. Varför jag vet det ? Jo - när jag bodde på P10 i Strängnäs under värnplikten "krigade" vi med våra pansarbandvagnar runt Selaön just när filmen Sound of music drog fulla salonger under flera år i Sverige. Alla såg den. Det är väl bara Gökboet som setts av fler.

    SvaraRadera