onsdag 16 april 2014

Berry och Young mår inget vidare

Igår läste jag att Chuck Berry verkar ha gjort sin sista spelning. Det har varit en nedåtgående trend för honom i rätt många år nu. En bekant såg honom spela tillsammans med Little Richard och Jerry Lee Lewis för några år sedan och det var verkligen inget vidare. Nu verkar han dessutom inse det själv. Jag är svårt förtjust i Chuckens musik. Det är något med rytmen och gitarrspelet som tilltalar mig. Kanske är han den främsta 1950-tals artisten efter Elvis? Men några fler turnéer lär han inte orka med. Hoppas han kan få ta det lugnt några år istället.

http://www.svd.se/kultur/chuck-berry_3467836.svd



En annan som inte heller verkar må så bra nuförtiden är Malcolm Young från AC/DC. Ryktena gör gällande att han drabbats av en stroke och med tanke på dagens meddelande på gruppens hemsida (se nedan) verkar han svårt sjuk. Gruppen som i år firar 40 år tillsammans höll på att spela in en ny skiva och skulle därefter ut på en ny världsturné. Nu får vi väl se hur det blir med den saken även om de skriver att de ska fortsätta spela musik tillsammans. Jag såg dem när det spelade på Ullevi 2009 och då (som alltid?) var det framförallt lillebrodern Angus Young som var den stora behållningen.



http://www.acdc.com/us/news/message-acdc

2 kommentarer:

  1. Av en ren händelse såg jag ett klipp från Måndagsbörsen februari 1981 i SVT's Öppet Arkiv. Kolla in hur U2 såg ut och lät. Riktigt kul.
    Beträffande Chucken har han rätt att luta sig tillbaka och lyssna på hundratals av covers. Det är väl bara John Lee Hooker som härmats fler gånger ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, U2 var som bäst på 1980-talet och i början av 1990-talet. Men det där programmet var underhållande av andra orsaker också. Thin Lizzy är också gamla favoriter och intervjun med Phil Lynott var ju helskum. Eller vad sägs om frågan: Ser du publiken som en ung tjej som vill bli förförd? Eehh...

      Radera