söndag 31 oktober 2010

Tiden är ur led

Vintertid - känn på ordet och medge att det suger. Jag har aldrig fattat grejen med att hålla på och vrida klockan fram och tillbaka i tid och otid. För er som inte har små barn kan jag bara informera om att de omöjligt ännu mindre fattar varför detta skulle vara något bra.
Läste om Daniel Gilbert i GP. Artikeln handlade om hur svårt dagens svenska musiker har att leva på sin musik. Den var ganska intressant. Gilbert hade fått säga upp sin ljudkille på senaste turnén då spelningarna i genomsnitt inbringade ett överskott på 800 kr. Hans nya skiva hade fått fina recensioner men vad hjälper det när alla bara lyssnar på Spotify? Intäkterna därifrån räcker till en kopp kaffe på sin höjd. Detta är ändå en musiker som bland annat varit med i Broder Daniel, nyligen släppt en ny skiva och som regelbundet arbetar med Håkan Hellström. För att kunna försörja sig var han tvungen att jobba med något annat vid sidan om. Men vem har sagt att livet ska vara enkelt?
Jag har lyssnat en del på Säkert! på sistone. Gillar Annika Norlin. Hon har ju förresten också sagt att det är hopplöst att vara musiker. Skulle visst börja läsa Psykologprogrammet i Umeå istället.
http://www.youtube.com/watch?v=7MuE_St3u3o

1 kommentar:

  1. Ja det är verkligen tråkigt att det blivit såhär... Men man får äta upp det, den bästa konsten uppstår ur ett jävla lidande...

    SvaraRadera