onsdag 27 april 2011

Free är fortfarande grymma

Det är en intervju med Paul Rodgers i senaste numret av Uncut. Rodgers har bland annat varit sångare i grupperna Free, Bad Company och The Firm, samt nu på senare år även i The Queen. I artikeln står även att han under en tid var aktuell för Deep Purple och som ersättare för Jim Morrisons i The Doors. Efter Morrisons död åkte kvarvarande gruppen till England för att försöka få tag i Rodgers men han hade gömt sig på landet för att spela in musik. Det här var ju långt före mobiltelefoner och internet så de fick aldrig tag i honom men han hade nog passat rätt bra i The Doors. Rodgers berättar också hur han vid ett tillfälle sjungt karaoke till All Right Know i en bowlinghall. Bartendern tyckte efteråt att han varit riktigt duktig och rekommenderade honom att kanske börja sjunga som yrke... Free var grymt bra och detta är kanske deras bästa låt:

http://www.youtube.com/watch?v=eT1F0AN9-PE

Prodigy till Hultsfred står det i tidningarna idag och då är väl listan av föredettingar komplett. 1992 hade en festival med band som Suede, Primal Scream och Prodigy varit högintressant men nu känns den hopplöst omodern. Men det är klart 70 % av de andra banden känner jag inte ens till så det kanske finns en del bra musik där.

1 kommentar:

  1. Precis. The Doors känns hopplöst omoderna oxå. Och alla dessa myter runt Jim Morrison. Han var inte så bra som alla tror. Kinks, Stones & Beatles två nivåer över. I de grupperna hade Jim aldrig platsat.

    SvaraRadera