söndag 11 december 2011

Dags att uppdatera

Jag har legat av mig med bloggandet på sistone. Jag har haft fullt upp med annat. Bytt jobb, gått på julfest, hållt på att blåsa bort i stormen, haft vänner på middag och skaffat mig en iphone. Den senare gör att jag numera sitter som alla andra på spårvagnen och stirrar på en liten skärm och petar med mitt finger. Jag har alltid tyckt det sett töntigt ut och nu är jag alltså där själv. Så kan det gå. Bäst hitills är SVT:s app med dokumentärer, nyheter och annat matnyttigt. Perfekt när man vill uppdatera sig på vägen till jobbet. Jag fattar varför Apples produkter blivit så populära. Allt är så enkelt att en apa kan använda deras produkter.
Nu på eftermiddagen var jag och handlade i en servicebutik några hundra meter härifrån. Jag frågade mannen i kassan om jag fick en påse till mina varor. Javisst, men det här är världens sämsta påse säger han och ger mig en rulle. Jag får alltså själv packa ner mina varor i den lövtunna plastpåsen. När jag ska lyfta påsen går den sönder direkt och varorna hamnar på golvet. Jag sa ju att det var världens sämsta påse säger expediten då. Jag får själv plocka upp mina varor på disken igen. Jag frågar om det inte finns någon annan påse? Javisst men den kostar en krona säger mannen då. Underbart ställe det där.
I torsdags var jag på julfest på mitt nya jobb, det var en rolig tillställning. De hade hyrt in Karin Adelsköld som jag inte hade någon större koll på sedan tidigare. Hon körde Stand up comedy om hur det är att ha två småbarn hemma. Ett tilltalande ämne för mig som befinner mig i samma situation. Att få gå på toa ensam och bajsa är som att åka på en spaweekend. Risken är bara att man börjar städa med lite blött toapapper när man ändå sitter där. Man kopplar aldrig av och sover mindre än någonsin. Det är ett under att man kan fungerar överhuvudtaget.
http://www.karinadelskold.se/
Kvällens band var Majornas 3 rote. Mer Göteborg än så blir det inte.
http://www.myspace.com/majornas3djerote
Julen närmar sig med alla hemska jullåtar som ska spelas i parti och minut. Jag känner mig nästan som huvudpersonen i Nick Hornbys Om en pojke. Den mest oväntade julskivan förra året var väl Bob Dylans Must Be Santa. I år har The Killers spelat in en jul EP. Jag har längtat efter nåt nytt från gruppen men detta var kanske inte överst på önskelistan.

3 kommentarer:

  1. Jag skulle också på julfest, men det sket sig. Du får läsa om det på min blogg imorn :)

    Känner igen mig kring det där med toabesök och småbarn. Min äldsta är ju 16 år o den yngsta 9. Det är väl först nu jag kan förvänta mig att få ha stunder där jag är helt ostörd. Men på nåt sätt är det som att familjen inte kan förstå eller acceptera att även jag behöver privata stunder. De blir alltid lite förvånade när jag låser toalettdörren... :)

    SvaraRadera
  2. Det blir inte bättre om man bor i en relativt liten lägenhet med bara en toalett.

    SvaraRadera
  3. Såg att aporna på Skansen i Stockholm var lyckliga. Men inte över någon iphone utan för att de fått den kapade eken från Östermalm att knapra på. Barken är alltså apgodis.
    Egen tid - det får man när barnen låser in sig på sitt/sina rum och ägnar sig åt hemligheter. Brukar ske i 12-årsåldern.
    Håll ut.

    SvaraRadera