söndag 6 december 2009

Billiga möbler

Idag var vi på IKEA. Det var några andra som också hittat dit så här i advent. Mot slutet av besöket fick vi kryssa oss fram mellan alla andra barnfamiljer med vår välfyllda vagn. Vi försöker alltid hålla ett så högt tempo som möjligt därinne så vi inte får med oss för mycket hem. Den här gången gick det väl sådär. Bland annat köpte vi en ny matsalsgrupp till vårt lilla kök. 799 kr för ett bord och fyra stolar. Knappast en design som skulle göra Simon & Tomas eld och lågor men vem bryr sig? Sedan kan man ju fråga sig hur de kan sälja möbler så satans billigt men Made in China etiketten besvarade den frågan. Kamprad skickar svensk furu till Kina och sedan får några underbetalda barnarbetare göra jobbet. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80086575
http://www.tv3.se/simonochtomasblogg
Paul Anka har lämnat in en skilsmässoansökan stod det på text tv. I don´t blame him.
Pete Doherty har ont i halsen och tappat bort sitt pass. Jovisst, men han är också på dekis för jämnan och det var väl snarare det som får honom att ställa in sina spelningar i helgen.

1 kommentar:

  1. H&M och IKEA påstår alltid att de har avtal med sina leverantörer om att barnarbete förbjuds i inköpskontrakten. Om och om igen visar det sig att det löftet är luft.
    Under snart 40 år har jag dessutom märkt att svenska konsumenter inte bryr sig.......
    De handlar glatt vidare.

    SvaraRadera