fredag 29 januari 2010

Magsjuketider

Igår fyllde äldsta sonen två år. Dagen började bra men slutade i moll. J hade nämligen dragit på sig någon slags magsjuka på dagis. Vid tiotiden spydde han ner allt i sovrummet. Vi bytte alla sängkläder och vad tror ni händer? Jo, han spyr ner allt en gång till. Sedan la vi ner planerna på att försöka gå och lägga oss. Idag går vi som på nålar här hemma. Är det vinterkräksjukan? Känner du dig inte lite illamående? Jo, nog bubblar det allt lite i magen. Fast än så länge har vi inte fått några sympton. Får väl avvakta tills imorgon med att ropa faran över.
En av min brors stora favoritförfattare, JD Salinger, dog igår. Det är fascinerande hur mycket som skrivits om den mannen genom åren. Trots eller kanske på grund av att han inte publicerat något sedan 1965 och egentligen bara velat bli lämnad i fred. Nu senaste i höstas var det ju ett svenskt förslag som försökte skapa publicitet genom att ge ut en "uppföljare" till Räddaren i nöden. JD hotade med stämning och såvitt jag vet drogs upplagan tillbaka. Nu är han alltså död. 91 år gammal. Rest in peace JD!
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/j-d-salinger-avliden-1.1035414

1 kommentar:

  1. Rapport från en som lever med förskolan året runt: Sjuka barn lämnas in varje morgon. Smitta överföres till andra barn och givetvis till personalen, som alla sin tur sprider förkylningar, magsjuka, vinterkräksjuka och andra åkommor vidare.
    Om allt beror på en hårdare arbetsmarknad där ingen törs var hemma med sina sjuka barn eller en total brist på empati kan ju diskuteras ?

    SvaraRadera