tisdag 23 november 2010

Kung Bore vs. kung Zlatan

Åkte från Vänersborg till Göteborg idag. Satt och lyssnade på hur tågpersonalen gång på gång beklagade förseningen och ropade ut vad de som missat sina anslutningar i Göteborg skulle göra. Den här gång kritiserade de dessutom Trafikverket (fd Banverket) för dålig snöröjning. Snön fastnar i växlarna och gör det omöjligt att köra. Knappast en ny grej. Förra vintern hände det varje dag. Såg en uppfinnare på tv som hade en lösning på det där. En typ av gummibitar som ligger i spåren och gör att snön inte kan komma in. Han hade visst jobbat på Banverket och testat det i praktiken. Det fungerade jättebra men ingen var intresserad för det skulle bli för dyrt. Hur mycket kostar en försening egentligen? Inte tillräckligt mycket tydligen.
Läser Keith Richards självbiografi. De har varit ganska busiga i Stones genom åren men ständigt omgett sig av advokater, managers och andra som kan rädda dem ur olika knipor. Keith verkar inte var något större fan av Mick Jagger. Faktum är att han verkar gilla de flesta människor mer än sin bandkollega. Man kan undra hur de lyckats hålla ihop i så många år egentligen? En form av hatkärlek kanske?
http://www.youtube.com/watch?v=Q5DkxLMkRWw&feature=fvw
Läser att Zlatan gjort mål igen. Den här gången mot Auxerre i Champions League. Går det att bli bättre?

1 kommentar:

  1. Förra vintern. Beträffande tidigt låsta järnvägsstationer kvällstid. Jag fick följande redogörelse efter en mycket kall kväll då jag utanför en varm och upplyst väntsal väntade och väntade och väntade........
    "SJ skyller på Banverket, som i sin tur skyller på Jernhusen, eftersom de som ägare låser stationerna när resenärerna behöver värma sig då tågen är försenade."

    SvaraRadera