onsdag 3 oktober 2012

Garfunkel drabbad av scenskräck?

Det var en skum historia det som hände med Art Garfunkel häromdagen men jag tror faktiskt det kan vara så enkelt att han drabbats av scenskräck. Att rösten påverkas av nervositet känner alla till som inte älskar att hålla tal. Men faktum är att det är vanligare än man kan tro även bland musiker och skådisar. Bland svenska musiker vet jag till exempel att Mikael Wiehe, albumaktuella Peter Le Marc och Freddie Wadling alla lider av detta. Varför skulle inte en världsartist som Garfunkel kunna ha sådana problem?
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article15543299.ab
Jag har suttit och kollat på en timme med Jan Myrdal. Han är minst sagt speciell den mannen. Fullständigt uppfylld av sig själv. Påminner mig om Ingemar Bergman av någon anledning. Kan ändå rekommendera er att se detta:
http://www.svtplay.se/video/328871/del-5

1 kommentar:

  1. Art Garfunkels röst håller inte år 2012. Om det beror på utslitna stämband eller nervositet kan ju diskuteras. Det underliga i sammanhanget är ju att inget läkarintyg presenterades då han med blixtens hastighet lämnade Sverige.
    Och när det gäller Jan Myrdal är det trist att han förekommer i en skattefinansierad kanal år 2012. Att han har lättare att tala med hundar och katter än med sina egna barn säger väl det mesta om hans personlighet. Och nu har han med hjälp av sponsorer (!) flyttat till Varberg.

    SvaraRadera