onsdag 31 oktober 2012

Neil Young släpper nytt - igen

Inte nog med att Neil Young för en dryg månad sedan släppte sin första självbiografi, Waging Heavy Peace (på sv Fredsförklaring), nu är han dessutom aktuell med årets andra skiva, Psychedelic Pill. Inspelad tillsammans med hans klassiska band Crazy Horse. Om jag ska vara riktigt ärlig är jag inte helt eld och lågor över soundet (lite för mkt country) men det gör kanske inte inte så mycket. Neil Young har ju trots allt släppt över 50 (!) skivor vid det här laget så det gör inte så mycket om inte allt är lysande. Det finns en del att välja på ändå. Här kommer två favoriter från senare tid. 




2 kommentarer:

  1. Läste för några veckor sedan att Neil Young, redan när han bildade band med Crosby, Stills and Nash gick sina helt egna vägar. Han ville inte umgås med de andra. Inte göra gemensamma inspelningar. Och helst vara absolut ensam på scen vid spelningarna. Inte helt enkelt att ha en sådan ensamvarg i flocken !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, han är nog mest av allt en soloartist. Tillsammans med Cryzy Horse råder det inget tvivel om vem som är stjärnan.

      Radera