lördag 20 februari 2010

Jakob Eklund svär som attan

Har ni sett Johan Falk filmerna? Jaså inte det. Här kommer en kort resumé:
http://www.youtube.com/watch?v=LimMVoxDfxA
Va fan! Ha ha!
Av någon konstig anledning gillar jag Jakob Eklund. Tror att det hänger samman med serien Anderssons älskarinna som gick för många år sedan. Den var verkligen helt skruvad och Eklund spelade huvudrollen. Minns inte alla detaljer men några scener har etsat sig fast. Andersson bor tillfälligt hos sin farsa som driver ngn form av ålderdomshem. Han försöker tjäna så mycket pengar som möjligt på åldringarna och ger han dem därför ingen mat. Andersson är ombedd att ta hand om en tax eller om det är hans egen. Jag minns inte riktigt. Hur som helst så dör hunden och han beslutar sig för att frysa in kroppen. Fråga mig inte varför. Några nätter senare vaknar Andersson av några mystiska ljud. Han går ner i köket och finner ett gäng pensionärer vid köksbordet. De har tillagat taxen i ugnen och sitter nu och kalasar! Sjukt så det räcker till och blir över.
Vilken vinter vi har! Snön bara vräker ner och det finns inte längre någon plats att dumpa den. Jag läser på text tv att taket ramlat in på den nybyggda ishallen i Vänersborg. Otroligt! Den kostade närmare 300 mnkr att bygga och så håller inte taket för snön. Man kan ju föreställa sig vad lokalpressen kommer skriva däruppe nu. Det var knappast positiva tongångar innan. Bygget får nämligen tunneln genom Hallandsåsen att framstå som välplanerad och genomtänkt. Gamla Ullevi kostade 350 mnkr men Gbg har som bekant mer än en halv miljon invånare. Vänersborg har 37 tusen invånare och hallen skulle kostat 90 miljoner...

1 kommentar:

  1. När Jakob på något underligt sätt spelade sig själv i Änglagård begrep jag ingenting. Å andra sidan låter ju Nutley ibland skådespelarna improvisera väl mycket. Några andra roller Jakob gestaltat senare får mig att tänka på en av 70-talets giganter - Björn Gustafsson - som också sömnigt läste (och läser) sina repliker. Björn är för övrigt underskattad. Han kan allt.

    SvaraRadera