söndag 28 februari 2010

Exile on Main Street deluxe

Det stod en liten notis i dagens GP om att Rolling Stones ska släppa en deluxe version av Exile Main Street. Jag brukar inte bli så speciellt exalterad över Mick Jaggers projekt nuförtiden men det här kan faktiskt vara intressant. Efter att ha googlat en stund visar det sig att skivan planeras att släppas den 18 maj. Den ska innehålla tio mer eller mindre nya låtar med titlar såsom Plunder my soul, Dancing in the light, Sophia Loren, Following The River och Pass the wine, samt alternativa versioner av Soul Survivor och Loving Cup. Dessutom följer det med en dokumentär och en fotobok om den minst sagt kaotiska inspelningen i Frankrike. Varför är nu detta så intressant? Jo, för på den här tiden var fortfarande Stones ett av världens bästa rockband och detta kanske är deras främsta skiva. Samtidigt är det förstås säkert så att de bästa låtarna redan fanns med på originalutgåvan, men man vet aldrig. Bob Dylans "bootleg series" och Bruce Springsteens "Tracks" har bevisat att ibland kan det finnas guldkorn i arkiven.
http://www.youtube.com/watch?v=Ex1nxuM1fU8
De säger på nyheterna att det är ännu mer snö på väg men idag väljer vi att inte tro på sådana dumheter, utan konstaterar att termometern visar 4,3 plugrader. Rena rama vårvärmen!

5 kommentarer:

  1. Aftermath (1966) är och förblir den bästa skivan enligt min sagesman i Gävle, som redan 1963 hävdade att Stones var nummer 1 och Beatles nummer 2 (jag tycker tvärtom). Albumet innehåller bland annat "Paint is black", som håller på scen år 2010 vilket kanske bara "Satisfaction" också gör.
    När det gäller gubbarnas kreativitet styrs den numera helt av plånboken.

    SvaraRadera
  2. Spännande! Har precis läst om ovan nämnda inspelning i Keiths källare i Frankrike.

    SvaraRadera
  3. Vet du mer om de 10 extra spåren Keith skall släppa. DVS från Exile on main Street, bästa Stonesplattan självklart !

    Torra

    SvaraRadera
  4. OK läste på lite bättre - ser fram emot den 18 maj - syns på Roseanna Cash, på Trågårn imorr´n

    TORRa

    SvaraRadera
  5. Kolla in nya Uncut. Där står en hel del om inspelningarna och den nya skivan. Bland annat att det kan vara så att sången har lagts på långt i efterhand på flertalet av de "nya" spåren. Det blir i alla fall intressant att höra resultatet.

    SvaraRadera