måndag 22 februari 2010

Ebba spelning

Igår var jag och såg Ebba Forsberg på Lorensbergsteatern. Hon spelade sånger av Leonard Cohen på svenska. Det var skönt att sitta där och lyssna till de där låtarna man hört så många gånger förut. Samtidigt var det en väldigt annorlunda upplevelse att höra dem på svenska. Jag funderade över texterna på ett sätt jag inte gjort förut. Vad handlar egentligen Suzanne om? För att inte tala om Kärlekens systrar (Sisters of mercy).
Bandet bestod av några unga killar jag aldrig sett förut. Ebba öste beröm över dem och de var verkligen bra. Samtidigt önskar man att de skulle ta ut svängarna lite mer, men det kanske kommer med tiden. Längst fram vid scenkanten satt en kille som spelade brassinstument. Han var verkligen kvällens behållning. Såg ut som en riktig bohem men spelade som en yrkesmusiker. Det var trombon, trumpet, tuba och något mer. Han fixade och trixade med sina sordiner (heter det så?) och rev ner applåder med sina solon.
http://www.youtube.com/watch?v=cxlZX3UOwN0
Såg precis Kalla och Haag ta ett nytt silver i sprintstafetten. Det var riktigt spännande även om man förstås hoppades på ännu ett guld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar