måndag 5 april 2010

The immaculate convergence bara på nätet

Läser att Soundtrack of Our Lives nu enbart ska släppa sina nya låtar på nätet. Den senaste ep:n "The immaculate convergence" (Den obefläckade konvergensen/sammanstrålningen) kostar 36 kr på Itunes. Det är relativt överkomligt men måste ändå ses som en chanstagning. De flesta av Soundtracks fans är liksom jag själv i 30-års åldern och förvånansvärt många av dem köper fortfarande skivor. Kommer de nu att vilja betala för några digitala filer som de lika gärna kan hämta gratis från Piratebay?
http://www.dn.se/kultur-noje/musik/soundtrack-of-our-lives-satsar-digitalt-1.1071350
"Stoned immaculate" är förresten en klassisk låt från The Doors debutskiva. Soundtrack of Our Lives återanvänder gärna ord och uttryck från gamla favoriter.
Jag tycker det är jobbigt med band som man i grunden gillar men som är överproduktiva och därmed tappar i kvalité. Soundtrack of Our Lives är ett sådant band. När Ebbot säger att gruppen har skisser till 25 nya låtar blir jag skeptisk. Det är knappast 25 st "Sister Surround", "Bigtime" eller "Mantra Slider". Deras sista riktigt helgjutna skiva var "Behind the Music" och den kom 2004. Och om jag ska vara riktigt ärlig är deras två första skivor "Welcome to the Infant Freebase" och "Extended Revelation" deras överlägset bästa. Likheten med en annan gammal favortigrupp; Pearl Jam, är slående.
http://www.youtube.com/watch?v=m1HC4LkWK0I&feature=fvst

1 kommentar:

  1. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article6907790.ab

    SvaraRadera