onsdag 31 mars 2010

CSI & The Who = sant

Tre kvällar i rad har jag följt Dr. Raymond Langston (Laurence Fishburne) jaga seriemördare i New York, Miami och slutligen Las Vegas. Detta är första gången man väver samman alla tre serierna på detta vis. CSI (Las Vegas) har jag följt i flera år trots att den emellanåt varit ojämn. De övriga två varianterna har jag bara sett ett och annat avsnitt av. Enligt min mening är de bara halvdana kopior av originalserien. Hur som helst. Om ni någonsin sett någon av serierna kanske ni varit uppmärksamma på att de alla har ett ledmotiv från The Who.
I CSI (Las Vegas) är det låten "Who are you" från 1978. Sista låten från skivan med samma namn. Den sista som trummisen Keith Moon medverkade på. Han dog av en överdos av Clomethiazole bara en månad efter skivan kommit. Clomethiazole hjälper mot alkoholabstinens, men om man som Moon tar 32 st istället för 2-3 st om dagen kan det sluta illa.
http://www.youtube.com/watch?v=3NzgPNpQkno
CSI New York inleds med den mästerliga "Baba O'Riley" från Who´s Next (1971). Pete Townsend lär ha skrivit låten till Lifehouse som skulle bli en ett nytt konceptalbum/film (ungefär som rockoperan Tommy) men den blev aldrig verklighet. När tidningen Rolling Stone Magazine listade världens 500 bästa rocklåtar hamnade den på plats 340. Väl lågt tycker jag.
http://www.youtube.com/watch?v=gOW33XkuPzM
Även CSI Miami inleds också med en låt hämtad från Who´s Next, den här gången Won't Get Fooled Again. När gruppen, med de två kvarvarande originalmedlemmarna Daltrey och Townsend, spelade i pausen på Super Bowl i februari i år valde de att framföra den här låten. Rolling Stone Magazine placerade den på plats 133...
http://www.youtube.com/watch?v=Y5NQlpZp238&feature=related
Roger Daltrey har för övrigt spelat mördare i CSI avsnitt från 2006. Det var lite lustigt för direkt när man såg honom förstod man att han måste vara den skyldige. Tanken var nämligen att man skulle sväva i osäkerhet till slutet av programmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar