måndag 15 mars 2010

ABBA väljs in Rock and Roll Hall of Fame

Idag väljs alltså ABBA in i Clevelands stolhet. Museets syfte är att hylla de riktigt stora inom rockmusiken med konserter, galor och utställningar. Varje år väljer man in ett antal nya stora artister (vanligtvis 5 stycken). De ska ha släppt sin första skiva för minst 25 år sedan. I år är det dags för ABBA, The Hollies, The Stooges och Genesis. Jag måste säga att jag undrar lite över namnet Rock and roll Hall of Fame. Abba för mig är knappast rockmusik. Men eftersom man redan från början valt in artister som Muddy Waters, The Temptations, John Lee Hooker och The Supremes så det kanske det inte är så noga. Fast Grandmaster Flash (2007) gör mig ändå lite fundersam. Hiphopens grundare? Det kanske borde heta Music Hall of Fame istället?
http://www.dn.se/kultur-noje/musik/abba-invald-i-rockens-hall-of-fame-1.1014335
Gläds åt att allsvenskan är igång igen men borde inte alla lag spela på konstgräs? Det börjar bli larvigt när folk hävdar att stampat jordgolv skulle vara bättre. Det fanns inte ett grönt grässtrå på Råsunda igår och Gamla Ullevi var en leråker hela hösten. Att tre lag skulle kunna dela på en arena med riktigt gräs i det här landet är en utopi. I England kör man med blandvarianter. Varför inte prova något liknande här?

2 kommentarer:

  1. 1/ Konstgräs är ett av skälen till att svensk fotboll halkat efter övriga Europa. Spelet påminner om inomhusfotboll på plastplattor.
    2/ Ett annat skäl är att inget lag i Allsvenskan verkar träna skott. Nästan alla mål petas in från 2 meters avstånd. Om de petas alls. 0-0 var ju ett gångbart resultat i första omgången av Allsvenskan.
    3/ Och till sist - ge spelarna rörliga löner. Kan inte vara rätt att ge dem fasta anställningar utan prestationskrav. Förra säsongen var det pinsamt att följa Örgrytes miljonutbetalningar till forwards som stod och solade sig på mittplan mest hela tiden.

    SvaraRadera
  2. Nja, det har hänt en hel del på senare år. Kvalitén på plastgräset är en helt annan än för några år sedan. Jag kan ge några skäl till varför inte allsvenskan håller högre kvalité: Vi har för många lag i serien. Alla unga lovande spelare säljs till utlandet. Vi har skatteregler som missgynnar de svenska klubbarna gentemot resten av norden etc.

    SvaraRadera