torsdag 25 mars 2010

Göteborgsreflektioner

Härligt att se hur hela stan börjar leva upp nu till våren. Väder och vind påverkar än mer än man tror. Man får mer energi för varje dag nu när det blir varmare och ljusare.
Igår satt jag längst fram i spårvagnen på väg till jobbet. Konstaterade att det måste vara ett jobbigt yrke. Han som körde hälsade på alla kollegor. Visst jag har sett att chaufförerna hälsar på varandra men inte riktigt funderat över hur många gånger det måste bli på en dag. För det är ju inte bara andra spårvagnschaufförer man måste hälsa på utan även busschaufförer och alla de tekniker som fixar med spåren. Utan att överdriva snackar vi 15 hälsningar på sträckan Redbergsplatsen - Centralstationen som ungefär tar 10 minuter att köra. På en dag blir det 4800 hälsningar. Verkar lite tjatigt men samtidigt är det ju lite mysigt också. En kvarleva från förr skulle jag tro. En kompis till mig som åker motorcykel berättade att samma sak gäller på hojen. Man hälsar på alla andra som också kör motorcykel. Det kan också bli jobbigt till våren.
En annan sak jag funderat över är Östra Kyrkogården vid Redbergsplatsen. Tidigare fanns det en jättelik gräsplan innanför grindarna. Där brukade folk fika, sola, spela boll etc. Detta störde dock somliga som kom till begravningsplatsen för att sörja. Därför har man nu schaktat bort allt gräs och byggt en gigantisk minneslund med träpelare, stenlagda gångar, mängder med parkbänkar och fontäner etc. Snacka om dåligt omdöme. Vem kommer vilja sitta och sörja där i flock? Och hur fräscht kommer det vara om ett par år? Till skillnad från en gräsmatta måste man ju underhålla sådant. Risken är dessutom påtaglig att detta blir ett tillhåll för de som gillar att ta en och annan öl för mycket. Det finns en hel del sådant klientel i området. Ja ja, någon är säkert nöjd. För det är ju hemskt med människor som ligger och lapar sol i närheten av en kyrkogård. Sådant måste helt enkelt beivras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar