tisdag 20 oktober 2009

Lambresso är Kapten Stofil

Det skulle kunna vara Kapten Stofil som skrev den här bloggen. En bakåtsträvare som ständigt pratar om hur det var bättre förr, men jag kan inte hjälpa det. Ett företag som var bättre förr är Posten. De senaste åren har de lagt ner mängder av postkontor och istället låtit lokala livsmedelsbutiker sköta ruljangsen. Det fungerar väl hyggligt för oss kunder, men frågan är hur lönsamt det är för butikerna? Jag har hört att förtjänsten är så gott som obefintlig men Posten tjänar förstås storkovan. För några månader sedan fick vi ett informationsblad i brevlådan. Det stod att Posten såg över sina rutiner och att vi nu kunde räkna med att brevbäraren skulle komma sent på eftermiddagarna. Idag när jag skulle posta ett brev hade den gula brevlådan försvunnit. Jag fick gå till nästa ställe. Där var lyckligtvis brevlådan kvar men det satt ett klistermärke på lådan där det stod att den i framtiden kommer tömmas klockan 14.00 på vardagar. Vad blir nästa goda idé? Att brevbärarna slutar lägga posten i era brevlådor och lämnar den nere i entrén istället. Fast vänta lite nu. Det förslaget finns ju redan.
http://www.kaptenstofil.net/

2 kommentarer:

  1. Att själv välja elleverantör är lika idiotiskt. Det har inneburit att alla - precis alla - numera betalar för mycket i jämförelse med förr. Beträffande post får vi numera ganska många försändelser via City-Mail, men vi kan kan inte skicka något åt andra hållet. Hur seriöst är det ?

    SvaraRadera
  2. Det känns helt galet att två olika personer varje dag cyklar runt i kvarteret och lägger post i samma brevlådor. Hur kostnadseffektivt är det? Inte minst med tanke på att antalet brev bara minskar pga av alla mejl och e-fakturor.

    SvaraRadera