söndag 18 oktober 2009

Snart är det jul

Åtminstone kan man tro det. Julmusten har återvänt till butikerna (drack min första flaska igår) och när vi besökte IKEA förra helgen kunde vi konstatera att de redan har plockat fram julpyntet. Rädda Barnen kör en annonskampanj just nu som riktar sig till företag. De uppmannas köpa julklappar för dyra pengar för att på så vis kunna bidra till verksamheten. Till råga på allt släppte Bob Dylan en julskiva i veckan. Jag har inte hört den själv ännu, men det lär vara klassiska julsånger för hela slanten. Han blir inte mindre egensinnig med åren den där mannen. Men för att återvända till ämnet. Det känns som om julförberedelserna börjar tidigare för varje år. Visst jag gillar också julen, men tycker nog att man kunde vänta ett tag till. Kanske till slutet av november? Nu riskerar man ju tröttna på alltsammans när det väl är dags. För egen del vet jag inte riktigt hur mycket julfirande det blir i år. Vi ska få en bebis omkring den 22/12. Kan bli svårt att kombinera med julstök.

3 kommentarer:

  1. Tycker också att julen kan vänta lite.. julen ska vara mysig och inte överbelarmad av julsaker hela hösten.. det tar bort mysfaktorn till slut. Man får vara glad ialla fall att man inte jobbar i en butik som säljer julsaker :-)
    En gittan tillställning kommer dyka upp ialla fall så då är ni så välkomna så.

    SvaraRadera
  2. Allhelgona och min födelsedag kommer först! Det är nu offentligt: du är en mustoman av stora mått.

    SvaraRadera
  3. Sedan trädgårdstomtarna sökte sig till Sverige och ynglade av sig är Julen en åretruntceremoni. Åtminstone för de som har kort väg till Gekås i Ullared - där man julpyntar i månadsskiftet juni/juli.
    God Jul !

    SvaraRadera