söndag 11 oktober 2009

Veckans nyheter

Den gångna veckan har vi fått reda på:
1. Att Obama är en fredsduva.
2. Att Lars Lagerbäck inte kan trolla.
3. Att svenska poliser gillar att använda batongen (egentligen ingen nyhet).
4. Att det kanske var onödigt att beställa 18 miljoner doser vaccin när de levereras först efter att svininfluensan är över.
5. Att Thomas Bodström och Anders Borg är penningkåta. Bodström tycker inte man behöver vara med i riksdagen när man kan få advokatarvoden för att befinna sig någon annanstans. Borg hyr ett studentrum för sina 97 000 i månaden, men ändå kollar jämförelsepriser på ICA.
Jag såg första delen av SVT:s "Fallet" idag. Kvällens avsnitt handlade om Hagamannen. Jag var inte så imponerad. Jag fick inga direkta svar på hur en människa kan våldta och misshandla kvinnor och sedan gå hem till sin familj och låtsas som ingenting. För att försöka råda bot på tittarnas alla frågor valde SVT att intervjua en psykolog efter programmet. Hon talade med en monoton röst och beskrev att det tydligen är vanligt bland sexförbytare att de lever någon form av dubbeliv. Sedan berättade hon att de ofta har många sexuella fantasier, att de konsumerar stora mängder pornografi, att de inte sällan har blivit utnyttjade som barn, att de mår väldigt dåligt psykiskt osv. Inga direkta nyheter eller svar där heller med andra ord. Det där kunde ju till och med jag kokat ihop.

2 kommentarer:

  1. Tveksamt ifall Åmselemorden, Knutbytradegin eller Hagamannens våld ska förevigas via halvdokumentärer på film eller i TV. Som tittare blir man vilsen. Vad är påhittat ?
    Då är det bättre med rena dokumentärer. Typ Lasermannen där händelseförloppet med hjälp av flera års research-arbete styrks i ljud och bild.
    För övrigt är Bodström en bluff. Precis som far sin. Varför har (S) satsat på dem ? Om och om igen. Omdömeslösa i kubik !

    SvaraRadera
  2. Ja, det kändes väldigt spekulativt med scenerna från Hagamannens hem. Som när han gullade med sin sambo efter att ha utfört ännu en bestialisk handling eller frågade sonen om han knutit hans skor för hårt.
    Bodström ljuger så han tror det själv.

    SvaraRadera