torsdag 28 maj 2009

Elton Johns långa kravlista

Elton John lär ha skrivit en 25 sidor lång kravlista på hur han vill ha det när han spelar i Borås. Bland annat efterfrågar ett antal saker till sin loge; en två meter hög palm, en vas med 11,2 centimeter höga vita rosor och en vas med dito röda samt en soffa av läder som dock inte får vara svart. Detta beteende är emellertid långtifrån ovanligt, snarare tvärtom. I boken Rockparty om Hultsfredsfestivalen ägnar författaren Stefan Malmqvist ett helt kapitel åt att berätta om olika artisters krav i samband med spelningar. Allra värst var Gary Moore som 1992 krävde att alla andra artister skulle sluta spela när han gick upp scen. Hela festivalen skulle stanna upp för hans skull. Detta vållade stora protester både från festivalledningen och de andra artisterna, men i slutänden fick han som han ville, fast bara i 10 minuter. För när han väl börjat spela kunde han ju inte gärna höra vad som pågick på de andra scenerna. Van Morrison var också lite speciell. Han krävde en egen avspärrad väg från logen genom hela backstageområdet fram till scenen. Jag har själv jobbat extra på Hultsfred och hörde då rykten om ett band som ville ha Non stop sorterade i olika skålar efter färg.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=497794

1 kommentar:

  1. Fuglesang ska ha med en djurgårdsflagga till rymden enligt riksmedia. Det är säkert ett krav för att han ska åka iväg. Glädjande.
    Beträffande Elton John får vi vara glada att han inte kräver starka drycker på scen. Det hade Frank Sinatra, Sammy Davies och Lisa Minelli väl mycket av då de besökte Scandinavium sista gången. Två av dem trodde de uppträdde i Stockholm......

    SvaraRadera