måndag 11 maj 2009

Springsteen kommer snart

Jag och brorsan ska på Springsteen på Stockholm Stadion om några veckor. På hans hemsida har han lagt ut information om den pågående turnén. För närvarande är han i USA, men från och med den 30 maj turnerar han runt i Europa. Senaste spelningen var i Pennsylvania den 8 maj och ikväll spelar han i St. Paul i Minnesota. Hur som helst. På hemsidan finns låtlistor från samtliga spelningar på turnén. Man kan konstatera är att konserterna skiljer sig ganska lite åt. Han öppnar med Badlands och följer upp med nya Outlaw Pete som andra eller tredje låt. Och även om ordningen är något annorlunda är det i huvudsak samma låtar han spelar kväll efter kväll. Förra årets turné var roligare på det viset. Då fick nämligen fansen själva föreslå låtar och utrymmet för improvisation blev betydligt större. De båda spelningarna på Ullevi var till exempel helt olika varandra (om man ser till låtvalet). Samtidigt finns det förstås vissa fördelar i att de spelar samma låtar. Bandet kan ju sätta samman en perfekt show helt utan misstag. Dessutom finns verkar det finnas utrymme för viss inspiration. I fredags spelade de till exempel Wooly Bully som sista låt.

http://www.youtube.com/watch?v=S0kxUiP-sr8&feature=related


Låtlista från den 8 maj 2009
University Park, Pennsylvania

Badlands
Out In The Street
Outlaw Pete
She's The One
Working On A Dream
Seeds
Johnny 9
The Ghost Of Tom Joad
Raise Your Hand
Ramrod
My Generation
Spirit In The Night
Waitin' On A Sunny Day
The Promised Land
The Wrestler
This Life
Radio Nowhere
Lonesome Day
The Rising
Born To Run

Hard Times
Jungleland
Land Of Hope And Dreams
American Land
Bobby Jean
Detroit Medley
Wooly Bully

5 kommentarer:

  1. Pete Seeger fyllde 90 år den tredje maj.
    Varför inte Bruce lyfte in 2-3 låtar från Seeger Sessions-cd´n i Pennsylvania kan man undra över. Passar de inte på utescen ?
    Eller dyker de upp längre fram ?
    Låtvalet styrs kanske av vilken målgrupp publiken utger sig för att vara.

    SvaraRadera
  2. Ja och Springsteen uppträdde ju på hans hyllningskonsert. Det finns ett klipp med detta på hans hemsida. http://www.brucespringsteen.net/news/index.html Jag tror kanske att några av grabbarna i E Street Band inte är så pigga på att spela låtarna då det bara var Patti Scalfa och Soozie Tyrell som medverkade på skivan. Steve Van Zandt, Nils Lofgren, Clarence Clemons, Max Weinberg och de andra hade ju frivilligt (eller ofrivilligt?) fått ledigt. Men det är förstås bara spekulationer.

    SvaraRadera
  3. Du och cliffrocker borde snart få åka med på hans turné så många gånger som ni har sett brucan :-) men jag förstår er, han är grymt bra. Tack för att ni introducerade mig till gubbrocken :-)

    SvaraRadera
  4. Vilken bra idé! Det kan ju inte kosta så mycket extra. Vi kan åka i ngn av långtradarna som kör scenen.

    SvaraRadera
  5. Jag har fått för mig att han improviserar mer när han står inför van och garanterat uppskattande publik. Vilket han ju gör i Sverige.

    Börjar känna av lite Bruce-feber. Lyssnade på lite äldre grejer i helgen. Ska nu bara hämta ut biljetterna ngn dag också...

    SvaraRadera