lördag 15 januari 2011

Musiker som gör reklam

Jag läser att Rolling Stones ska göra reklam för Dressman. Gruppen ska dessutom ge ut en samlingsskiva som ska säljas i butikerna. Det var en riktigt dålig idé tycker jag. Kanske inte för Dressman men definitivt för Rolling Stones. Dressman har riktigt tråkiga butiker men enligt ett pressmeddelande har de samma målgrupp nuförtiden och det kanske stämmer. Men det är nästan aldrig en bra idé när musiker ställer upp på reklam. Det konstaterade redan Jim Morrison 1969. Resten av gruppen hade sålt rättigheterna till att använda låten "Light my fire" i reklamfilm för ett bilmärke. Avtalet revs upp och gruppen har aldrig sedan dess medverkat i någon reklam. Fast det är klart det finns ju undantag. Den här Sonyreklamen var något av ett genombrott för José Gonzales:
http://www.youtube.com/watch?v=R_kLwQJUqYU
Till skillnad från den här med MC Hammer som faktiskt innebar slutet på hans karriär: http://www.youtube.com/watch?v=uuhkWY7not0&playnext=1&list=PL99D2F5B3C1E37B50&index=22
Apropå reklamfilm. Ni har säkert sett den förut men den här är riktigt rolig:
http://www.youtube.com/watch?v=749AVDyNnq8&feature=related

4 kommentarer:

  1. Rolling Stones med Dressman??!! Men sheit. Dressman är ju inte precis en cool affär, men snubbarna i Rolling Stones kanske inte heller är så coola...

    Jag gillar den här reklamen:

    http://www.youtube.com/watch?v=gs_T_cEoX6I

    SvaraRadera
  2. Ser att Timo Räisänen ska se till att Göteborg Energi - via en specialskriven tonsättning - ska försöka förbättra bolagets image efter mutskandalen, som nu rullas upp i Tingsrätten.
    Jag trodde Timo hade bättre omdöme.

    SvaraRadera
  3. Radiogirl: Shit, vilken gummikropp.
    Hans: Jag förstår inte heller varför han gör det, men han har väl en familj att försörja. Jag tror inte det är något vidare för hans karriär.

    SvaraRadera
  4. Oj, vad otippat. Det går inte alls ihop i mitt huvud, Dressman + Rolling Stones!?

    SvaraRadera