måndag 17 januari 2011

Nytt för dagen

Idag släppte Pearl Jam sin live cd Live on ten legs. Titeln syftar sannolikt på deras officiella album men är inte helt klockren då en av dessa 10 faktiskt bara är en återutgivning av debuten från 1991. Skivan innehåller 18 låtar hämtade från olika turnéer mellan 2003-2010. Det är förvånansvärt många låtar från deras första skivor och det är bara att konstatera att deras musikaliska höjdpunkt kom tidigt i karriären. Samtidigt är det uppenbart att Eddie Vedder fortfarande kan skriva bra låtar. Frågan är varför gruppen ger ut en sådan här skiva just nu? De har genom åren gett ut ganska många liveskivor och under en turné var de faktiskt så ambitiösa att de gav ut samtliga konserter på skiva efteråt. Det här påminner om någon slags "Best of live". Kanske behöver de tjäna lite pengar? Deras debutskiva har sålts i mer än 13 miljoner exemplar. Pearl Jam från 2006 sålde knappt 700 000. Samtidigt är de fortfarande oerhört populära, inte minst i USA och vem säljer förresten skivor nuförtiden? http://www.youtube.com/watch?v=gct6BB6ijcw&feature=related
Idag satt jag och min kollega och kollade lite på ett reportage om Bob Munden. Världens snabbaste revolverman. Discovery channel tog med sig gubben till ett labb och han är verkligen sjukt snabb. Det går inte att med blotta ögat se hur snabb men med kamerans hjälp.
http://www.youtube.com/watch?v=DcZHVspVIDs

1 kommentar:

  1. sv: shit! inte bara jag som har otur eller oflyt då!

    Härligt att se att det finns grupper som KAN sälja skivor!! =) I övrigt kan man undra vart musikbranschen är på väg... egentligen!

    SvaraRadera