onsdag 26 januari 2011

Neil Youngs bästa

I det senaste numret av tidningen Mojo listar man Neil Youngs 50 bästa låtar. Listan är framtagen av ett stort antal musiker (däribland svenska Nina Persson), recensenter och andra förståsigpåare. Samtliga låtar i toppen är hämtade från de tre skivorna Everybody Knows This Is Nowhere, After the Gold rush och Harvest. Samtliga tre släpptes i en följd mellan 1969 och 1972. Fantastiska skivor men ändå ett lite tråkigt resultat. After the Gold rush blev utsedd till den bästa Neil Young låten någonsin. Själv hade jag nog röstat på Old Man från Harvest eller kanske den här:
http://www.youtube.com/watch?v=PdiCJUysIT0
I förra veckan fick vi ett brev från Skatteverket. Vi ska skicka in vårt lägenhetsnummer till Skatteverket. Detta för att man ska kunna se exakt vilka som bor i specifik lägenhet. Inga problem numret står väl på dörren tänkte vi. Nej, riktigt så enkelt är det inte. Skatteverket har hittat på ett eget system för att göra detta lite extra roligt. Lägenhetsnumret består av fyra siffror. De första två siffrorna anger vilket våningsplan lägenheten ligger och de sista två hur lägenheten är placerad. Till råga på allt har våningsplan 1 nummer 10 och våningsplan 2 nummer 11 och så vidare. Men om man bor i ett suterräng hus får man tänka till för då kanske man bor på våning 09 eller 08. Vi som bor på våning 1 trodde först att vi skulle fylla i våning 10 men det visade sig vara entréplan. Istället ska vi fylla i våning 11. Bara i Sverige kan man komma på något sånt här.

2 kommentarer:

  1. Helt galet byråkratiskt kan man tycka ang skatteverket...

    Jag skulle nog säga :
    "heart of gold"
    "out on the weekend"
    "harvest moon"

    ang Neil Young

    SvaraRadera
  2. När det gäller myndigheter är ingenting omöjligt som Gunde skulle utropat. Jag är fortfarande förvånad över beslutet att slopa skattekvittot på bilskylten. Först fick man under många år böter ifall man inte hade kvittot på plats i rätt tid. Sedan hux flux kontraorder: kvittot behövs inte längre. Sak samma när det gällde stänkskydd på bilarna. Jag har betalat en halv bil i reparation för dessa stänkskydd. Sedan kontraorder: de behövs inte längre. Varför Skatteverket ska veta vilken våning man bor på är lika förunderligt som skattekvittot och stänkskydden. Högre skatt högre upp i fastigheten ? Skatt på fin utsikt låter förnuftigt.

    SvaraRadera