måndag 6 april 2009

Bra dokumentär

Jag satt och tittade på SVT dokumentären "Jag vill inte leva detta livet" på SVT Play och den var riktigt sorglig. Filmen handlar om tre unga killar från Angered som missbrukar GHB. Man kan konstatera att vi inte är något vidare på att ta hand om de som mår psykiskt dåligt i Sverige. Inte minst om de är missbrukare. En av killarna i filmen skär sig i armen. Han åker till Sahlgrenska där de syr ihop honom med 41 (!) stygn och skickar hem honom. Han borde ju rimligtvis bli tvångsomhändertagen efter något sådant, men så fungerar det inte. Sjukvården är jättebra på att sy ihop sår, men inte på att behandla människor med mentala problem. Man blir deprimerad av att se alltsammans men filmen är bra. Har ni inte sett den kan ni göra det här: http://svtplay.se/t/103478/dokumentar__jag_vill_inte_leva_detta_livet

1 kommentar:

  1. När föräldrarna och syskonen inte orkar längre är den stora frågan vem som ska stötta ungdomar på väg in i kriminalitet och tyngre droger ?
    Typ GHB. Amfetamin. Heroin. Etc.
    Såg att en plats för en ung brottsling på rymmen sedan månader fortfarande belastar soc i Göteborg med nästan 5.000:- per dygn !
    Inte lätt att lotsa skattemedel till tomma behandlingshem när andra delar av Göteborg har mer nytta av pengarna.

    SvaraRadera