lördag 11 april 2009

Tveksam hyllning till Beatles

Jag satt och slökollade på tv igår. Helt plötsligt tittar jag på en hyllingskonsert till The Beatles med anledning till att det var 40 år sedan The Beatles släppte sitt "White album". Konserten var inspelad i Köpenhamn november förra året och var en tråkig, pretentiös historia med en massa b-artister som knappast gjorde låtarna rättvisa. Sverige hade bidragit med Eric Gadd och Bo Kaspers Orkester. Publiken var helt klädd i vitt och satt uppdradade på stolar och klappade i otakt. Nej, fy fan! John Lennon skulle vänt sig i sin grav om han sett spektaklet. Till råga på allt började programledaren Ray Cokes (ni vet han som jobbade på MTV för typ 20 år sedan) skämta om Yoko Ono. Det kändes så där lagom fräscht och passande i sammanhanget.

2 kommentarer:

  1. Kom att tänka på Bob Dylans minspel då han hyllades vid utdelandet av Polar-priset för några år sedan. Några svenska artister framförde då Dylans bästa låtar i svenskengelsk tappning. Pinsamt var det.
    "White album" rådde det förresten delade meningar om då den gavs ut. Inte något av de bästa album Beatles producerade.

    SvaraRadera
  2. Ja, han såg verkligen ut att vilja sjunka genom jorden. En annan klassiker är när Jerry Williams spelade när Bruce Springsteen hade vunnit. Springsteen såg minst sagt road ut. När det gäller White Album så kräver den lite mer än Beatles övriga skivor. Den är lite ojämn. Är inte så förtjust i Ob-La-Di, Ob-La-Da (kanske deras sämsta låt?) eller Everybody´s Got Something to Hide... Men While My Guitar Gently Weeps och Helter Skelter är ju svåra att inte tycka om.

    SvaraRadera