fredag 10 april 2009

Moneybrother med verklig kontroll

Nästa vecka kommer en ny skiva från Moneybrother. Skivan går under namnet Real Control och är den femte plattan i ordningen (fast den tredje var på svenska och gavs ut under namnet Pengabrorsan). Jag tycker samtliga skivorna är riktigt bra, men favoriten är ändå den första. De tre första låtarna; Reconsider Me, It’s Been Hurting All The Way With You, Joanna och Don’t Call The Police är moderna klassiker. Sångaren och gitarristen Anders Wendin är mannen bakom bandet. Han är en riktigt kaxig typ. Jag lyssnade till hans sommarprogram för något år sedan och insåg att jag är glad att slippa umgås med honom, men skriva låtar det kan han.
Apropå sommarprogram och albumaktuella artister, så anser jag att Thomas Öbergs (sångare i Bob Hund som släppte en ny skiva för två veckor sedan) gjort ett av de bästa "Sommar" någonsin 2001. Han berättade då bland annat om hur han höll på att hamna på psykakuten efter att ha fått problem med sina knän efter en spelning. Läkaren frågade honom hur det kom sig att hans knän var så mörbultade. Han svarade att han upprepade gånger hoppat från hög höjd ner på sina knän för att åstadkomma en trovärdig rock n´roll posé. I nästa stund fick han förklara sig för en psykolog som ville skriva in honom på en gång. Öberg gjorde då jämförelsen med en fotbollsspelare som skadar sitt knä under en match. Ingen skulle ju klassa honom som psykiskt sjuk. Detta höll psykologen med om och lät honom gå. Genialt!

2 kommentarer:

  1. Anders är från Ludvika. Nina från Jönköping. Ledin från Sandviken. Pugh från Västerås. Gessle från Halmstad. Tänk om det är så att artister utvecklas mer genuint utanför våra större städer - Stockholm, Göteborg och Malmö ?
    Instämmer när det gäller Öbergs sommarprogram.
    Borde sändas i repris - varje sommar.

    SvaraRadera
  2. Ja, så kanske det är. Fast Ulf Lundell är från Stockholm och Håkan Hellström från Göteborg så det finns allt några undantag...

    SvaraRadera