måndag 29 juni 2009

Michael Jacksons obduktionsprotokoll

Jag kom hem från Budapest igår kväll. I väntan på bagaget på flyplatsen fick jag tag i en kvällstidning. Där stod det en massa snaskiga detaljer om Michael Jacksons barn. Man spekulerade i hur de kom till och ifall någon av dem egentligen var hans biologiska barn. Hur det gick till när de hittade sin livlöse pappa och så vidare. Idag kan man läsa detaljer ur hans obduktionsrapport. Han var tydligen både undernärd och beroende av diverse mediciner. Skriverierna som pågått i större delen av Michael Jackson liv fortsätter nu alltså i en annan form men är snaskigare än någonsin.
Peace & Love festivalen i Borlänge är nu Sveriges största musikfestival med mer än 40 000 sålda biljetter. Det är imponerande men vad som är intressant är att flera av årets största artister är svenska. Sophie Zelmani, Anna Ternheim, Thåström, Soundtrack of our lives, A Camp och Timbuktu. Jag hade gärna varit där.

2 kommentarer:

  1. I Sverige fungerar sekretessen runt obduktioner förvånansvärt väl. När det gäller Osmo Vallo & Catrine da Costa hade det till och med varit bra ifall sekretessen varit hävd då oberoende journalister granskade fallen. Kanske är det så enkelt att media i USA betalar obducenter miljontals med dollar för att komma över skyddade handlingar ? Att det stormar runt Michael Jackson både som levande och död är i och för sig inte så underligt. Hans destruktiva liv räcker väl till åtminstone till 20 långfilmer.

    SvaraRadera
  2. Jovisst öppenhet kan vara bra i vissa fall men i det här fallet är det tveksamt om allmäneheten verkligen behövde läsa om Jacksons alla ansiktsoperationer. Det gick ju att se när han levde att några varit där och karvat lite för mycket.
    Ja, det pratas redan om en film med Johnny Depp i huvudrollen men det är förstås bara spekulationer.

    SvaraRadera